Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis-vajas pogácsa Helénától

Krumplis-vajas pogácsa Helénától
Krumplis-vajas pogácsa Helénától
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (48)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg receptet kipróbáltam, gondoltam, hogy hátha találok még ettől is finomabb krumplis pogácsát, de mindig visszatértem ehhez a Joli néni receptjéhez. Másnap is finom, puha a pogácsa, volt, hogy nem hajtogattam, hanem a vajat beledolgoztam, így kevesebb vajat tettem bele, viszont így nem lett leveles, de így is nagyon finom volt!

Én az eredeti receptet töltöttem fel, de én nem vajjal, hanem Lidlben kapható zsírral és nem 25 dkg, hanem 30-35 dkg-mal. Azért olyan szép leveles a pogácsa.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral, és 1 ek lisztet szórunk a tetejére. Amikor felfutott az élesztő a többi hozzávalókkal (vaj és a krumpli kivételével), beleértve az olajat is, kelt tésztát készítünk. Kelesztjük.
  2. Megpucoljuk a főtt krumplit.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk, ráreszeljük először a hideg vajat, majd kicsit lenyomkodjuk, erre reszeljük a krumplit.
  4. Felcsavarjuk, majd félbehajtjuk, kicsit ellapítjuk, és megint kelesztjük.
  5. A hajtogatást még 2x megismételjük kb. 15-20 percenként.
  6. 30 percet kelesztjük, elnyújtjuk, kiszaggatjuk.
  7. Tetejét megkenjük tojással.
  8. Megint kelesztjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 153 056
elküldve: 71
receptkönyvben: 1 693
elkészítve: 129/138
Facebookon megjelent: 2

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

vajas-burgonyás pogácsa, hidegen reszelt vajjal gyúrt pogácsa

Hozzászólások (48)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Janulusz
Janulusz Wed, 2017-03-08 22:29

Üdv Helena !

Neki láttam az elkészítésnek, csak az étolajjal nem tudom mit kezdjek. A tepsit kenjem vele, vagy a tésztába keverjem ?

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2017-03-09 18:39

Az olajat tésztába dolgozzuk. A receptben is kiegészítettem,hogy érthetőbb legyen.
Üdv.helena26

Janulusz
Janulusz Thu, 2017-03-16 11:00

Köszönöm a választ. Ugyanis sok receptet olvastam és olajat általában csak palacsinta tészta receptfélékben találtam bekeverendőnek. A következő pogácsa készítményemből nem hagyom ki. Viszont az előző is ehető lett. :-)

iggi
iggi Mon, 2016-09-26 19:03

Nagyon fincsi lett a pogacsa,kicsit megsoztam es borsoztam a krumplit,van talan 10 retege is

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2016-10-23 14:15

Örülök,hogy elégedett vagy a recepttel és köszönöm a visszajelzést!
Üdvözlettel,Helena

61bobe61
61bobe61 Sat, 2015-01-31 10:03

Szia! Mekkora lyukú reszelővel reszeled rá a vajat és a krumplit? :)

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2015-01-31 22:06

A vajat nagyobb lyukon ,mert kicsinél lassabban megy és hamar megolvad. A krumplit kislyukún reszelem.
Üdvözlettel Helena

zizi59
zizi59 / zizi59 Wed, 2014-12-31 14:35

Köszi a receptet, hatalmas, duci, leveles lett. Kevés vajam volt itthon, pici zsírral pótoltam. Vékonyan megkentem a tésztát kb. 5 dkg zsírral, erre a Rámát......azután jött a krumpli.

fishers
fishers Mon, 2014-10-06 06:59

Kedves Helena!
Segítséget kérnék! Már többször megsütöttem ezt a pogit itthon villany sütőben, nagy sikerrel. Holnap a barátnőmnél is szeretném elkészíteni, de neki egy ősrégi gáz tűzhelye van. Hőfok jelzés nincs a sütőn (és világítás se), csak fokozatok( I, II, III). Mit tanácsolsz melyik fokozaton és ,,tepsi magasságon,, süssük? Segítséged előre is köszönöm és szép napot kívánok neked!

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2014-10-06 16:51

Kedves fishers!
Én inkább a lll.fokra kapcsolnám ,majd amikor beteszem,vagy kb. 5 perc sütés után levenném kisebbre ll.-re. Sajnálom, de csak tippelni tudok,hogy én mit is tennék az ő helyzetében.Közép magassan tenném a tepsit.
Bízom benne ,hogy sikerülni fog a megsütés. Minden sütőt ki kell tapasztalni,és ha sikerrel járunk ,feljegyezni a sütés módját, fokát.
Üdvözlettel,helena26

fishers
fishers Thu, 2014-10-09 21:24

Helena!
Köszönöm a segítséget, jól sikerült a pogácsa!

fishers
fishers Mon, 2014-10-06 06:30

Kedves Helena!
Segítséget kérnék! Már többször megsütöttem ezt a pogit itthon villany sütőben, nagy sikerrel. Holnap a barátnőmnél is szeretném elkészíteni, de neki egy ősrégi gáz tűzhelye van. Hőfok jelzés nincs a sütőn (és világítás se), csak fokozatok( I, II, III). Mit tanácsolsz melyik fokozaton és ,,tepsi magasságon,, süssük? Segítséged előre is köszönöm és szép napot kívánok neked!

texybaby
texybaby / texybaby Thu, 2014-04-17 12:00

Mar egy ideje nezegettem a receptet, es ahogy idöm engedte, meg is csinaltam....es egy kicsit sem bantam meg. Paromnak is nagyon nagyon izlett, valamint a szomszedok dicseretet is megkaptam.:)

Erika72
Erika72 Fri, 2014-03-28 09:29

Sziasztok,
A sok dicsero komment utan en is kiprobaltam. Elore bocsatom, hogy en a cukraszdai omlos, leveles, picit vajas pogacsat keresem. Finom ez is, de
azert ilyen kategoriaju pogacsa recept nagyon sok van a neten is.
Maganvelemenyem, hogy nem eri meg a 3-4 szeres hajtogatassal, kelesztessel jaro, osszesen majd 3-4 oras munkaidot, mert nem lett leveles es reteges se. Hozzateszem,hogy a 25 dkg vaj nekem is rengetegnek tunt, 10 dkg-ot reszeltem ra, lehet, hogy ezert nem lett olyan tokeletes, mint ahogy irtatok.
Ha valaki tud esetleg a jo cukraszdai pogihoz hasonlo receptet, kerem ossza meg!
Udv, tovabbi jo sutogetest mindenkinek!
Erika

Tmea
Tmea / Tmea Sun, 2014-06-08 18:45

Vegyél mélyhűtött leveles tésztát, szaggass belőle pogácsa formát, és pont olyan lesz, mint a cukiban. :-))

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2014-04-01 19:53

Kedves Erika!
A 25 dkg vaj kell bele,mert attól lesz réteges, nem sok bele,csak annak tűnik! Viszont megéri vele dolgozni,mert nagyon finom!
Üdvözlettel,Helena

Vajtáné Kovács Katalin
Vajtáné Kovács Katalin Sat, 2014-03-01 20:52

Tegnapelőtt megláttam a Receptet a Facebook-on és azonnal elhatároztam : EZT MEG KELL SÜTNI!! Megsütöttem! A kész pogácsa minden várakozásomat felülmúlta! Mind tetszetőssége,mind íze felülmúlhatatlan lett!! Nagyon szépen köszönöm a RECEPTET!
Egyedül a töpörtyűs pogácsa,amit szoktam sütni,de vajas és krumplis pogácsáról még álmodni se mertem,mert 2 alkalommal életemben megpróbáltam és a végeredmény "kuka"lett. Hiába vigyáztam a sűlési időre,mindíg "flaszter kemény"pogácsa volt a végeredmény! Az Ön receptje is kísérletnek indult-mondván,ha ez is "kopogni fog",soha többé nem sütök csak töpörtyűset! De a végeredmény EGY OSZTÁLYON FELÜLI,KRITIKÁT NEM TŰRŐ POGÁCSA LETT,amit nem győzök köszönni!! Üdv.: Vajtáné Katalin

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2014-03-02 00:16

Kedves Katalin!
Már ezért megérte feltenni a receptet! Nagyon örülök,hogy elégedett a recepttel!
Üdvözlettel,Helena

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2014-02-28 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.02.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

ildikolondon
ildikolondon Thu, 2014-02-27 23:12

Megsutottem! Isteni lett!!! Pontosan utasitas szerint! Sot aztan kiprobaltam toportyuvel is! Mindenki falta!!! A vaj helyett daralt toportyut kentem ra. Ibolyam " kerdezi hogy all ossze??? Hat a tejjel ,olajjal es a tojassal! Koszonom a receptet!!!!

mtotpalne
mtotpalne Thu, 2014-02-27 20:16

Szeretném kérdezni ha beledagasztjuk a vajat és a kihült főtt krumplit is akkor is ilyen szép pogácsák lennének? Próbálta már valaki?

balintmonika
balintmonika Mon, 2014-02-03 12:56

Be kell vallanom,hogy a főtt krumplit szemmértékkel mértem,margarint használtam,abból is kevesebbet az előítrnál.Amikor az első tepsi pogácsa kisült csak ízellenőrzés okán haraptam a szemet győnyörködtető műalkotásba(mert műalkotást sikerítettem).Az első gondolatom a bors volt.Azt hiszem,egy picit több sót kellett volna beletennem,no meg egy kevés feketeborsot.Próbálta már valaki evvel a fűszerrel?Ha nem,az sem baj,majd én-legközelebb...

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2014-02-03 13:59

Gratulálok, ügyes vagy! Legközelebb ízesítheted tetszés szerint. Én a burgonyásba nem tettem még fűszert, de másfajtába igen .

fishers
fishers Thu, 2014-01-30 17:24

Szia Helena!
Régóta kerestem egy igazán jó krumplis pogácsa receptet, és most nálad megtaláltam!
Tökéletes lett, nagyon hálás vagyok érte, mindenkinek ízlett!
Szétnézek , hátha túróspogi receptet is találok nálad!
Mégegyszer nagyon köszönöm!

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2014-01-30 17:43

Nagyon örülök ,hogy bevált a recept, és sikert értél el vele.
Kívánok nagyon jó sütést !
Üdvözlettel,Helena

Reni1973
Reni1973 Wed, 2012-09-26 12:43

Sziasztok! Finom lett a pogi nagyon! Én egy kicsit több sót tettem bele, és a tejből kb. 3-4 dl ment bele. Mutatós, ropogós pogik sültek ki!

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2012-09-27 16:10

Nem tapasztaltam,hogy nekem kisült volna.
Az lehet,ha zsírosabb a vaj,akkor esetleg igen,de a pogácsa felszívja.

szteri
szteri / szteri Tue, 2011-09-27 18:18

Szia Helena26!

Ma megsütöttem a pogacsat. Recept szerint hajtogattam, kelesztettem. Nekem az egeszböl kisült a belereszelt vaj, tulajdonkeppen abban sültek a pogacsak.....:(

ibolyám
ibolyám Mon, 2011-09-26 11:00

A tészta az előírt anyagokkal hogyan áll össze,miután a leírás szerint az összegyúrt tésztára kerül a zsiradék!

1002
finomliszt 80 dkg
tojás 1 db
1 ek
friss élesztő 5 dkg
napraforgó olaj 1 dl
burgonya 30 dkg
vaj 25 dkg
tej 3 dl
cukor 1 teáskanál
tojás 1 db