Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis-zabpelyhes kenyér

Krumplis-zabpelyhes kenyér
Krumplis-zabpelyhes kenyér
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most már ott tartok, hogy nemigen nézegetem a kenyérrecepteket akkor, ha elfogyóban van itthon a kenyér. Ami hozzávalót találok a konyhában, abból rögtönzök egyet. Ez a kenyér is így készült, és nem is szándékoztam megosztani veletek, mert hiszen majdnem olyan, mint a többi. De mikor a fő-fő kritikusom és hivatalos kóstolóm (szigorú ám!) beleharapott, azonnal megjegyezte, hogy ez lett az utóbbi idők legfinomabb kenyere itthon, ízletes és nagyon puha, tehát igazán megérdemli a nyilvánosságot. S mindezt még azelőtt jegyezte meg, hogy egyáltalán megkérdezhettem volna a véleményét, mondhatni még szóhoz se jutottam, s már meg is kaptam a dicséretet. Naná, hogy rohantam a fényképezőgépért. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A szőlőmagolajat, ami egy kimondottan semleges ízű olaj, természetesen helyettesítheti más olaj is. Én pl. mogyoróolajjal nagyon kipróbálnám. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, négybe vágjuk, és kb. 3 dl enyhén sós vízben (ehhez a tk-nyi sóból veszünk el)  megfőzzük. Összetörjük.
  2. Ha a leve langyosra hűlt, 1 dl-be morzsoljuk az élesztőt, s a cukorral elkeverve felfuttatjuk.
  3. Egy másik dl-nyi főzővízbe beáztatjuk a zabpelyhet.
  4. Ha az élesztő felfutott, a liszthez öntjük az összes hozzávalót, és jól kidolgozzuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ha szükséges, egy kis főzővizet vagy langyos vizet öntünk még hozzá. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  5. Ekkor lazán átgyúrjuk, kivajazott formába tesszük, és így is kelesztjük fél órát. Félidőben bepakcsoljuk a sütőt.
  6. A kenyér tetejét bevagdossuk, és az előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  7. A formából kivéve hűtjük ki.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 311
elküldve: 4
receptkönyvben: 158
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

burgonyás kenyér zabpehellyel, zabpelyhes-burgonyás kenyér, krumplis zabos kenyér

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2019-10-10 16:36

Kedves Szakácsunk!
Köszönjük a gyönyörű receptjeidet.
 Szerintünk ez a fogás nagy eséllyel befutó lehet a Bock receptversenyünkön! Nevezd be az alábbi linken október 30-ig, hogy Tiéd legyen a 3 napos wellness hétvége a Bock Hotel Ermitage****-ban 2 fő részére, vagy a többi értékes ajándék egyike! A jó hírünk, hogy egyszerre több receptedet is nevezheted, szurkolunk Neked!
https://www.nosalty.hu/ajanlo/nyerj-hetveget-villanyban-uj-receptverseny...
Üdvözlettel, a Nosalty csapata

Micaanya
Micaanya Sat, 2013-10-05 21:50

Ma vacsorához ilyen kenyeret sütöttem, csak kicsit több krumplival és kömény nélkül kenyérsütőgépben. A kislányom a végén üresen ette a kenyeret, mert "anya, ez olyan finom".
Köszönöm a receptet, ezentúl sokszor fogok ilyet (is) csinálni.

witchvortex
witchvortex Sun, 2013-05-26 13:24

Szia!
Tegnap sutottem meg Jenai talban, es nagyon FINOM es olyan jo PUHA lett :) !
Ez eletem elso kenyere es akkor sikerelmenyem van, hogy nem is akarok tobbet boltban kenyeret venni :) .
Koszonet a receptert, szep napot !
Bianka

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-05-26 20:18

Kedves Bianka!
Nagyon örülök, hogy ilyen boldogságot okozott neked ez a kenyér. Úgy érzem, új hívet sikerült szerezni az otthon sütött kenyérnek, és ez olyan jó!!! Nincs is párja, mert adalékanyagmentes, tudjuk, miből készült, és nem utolsósorban benne van az odafigyelésünk, a munkánk, a kezünk melege. És ez a szívünkhöz olyan közelivé varázsolja még a néha kissé sutácskára sült kenyereinket is.
Szép estét! Fahéj

Virág76
Virág76 / Virág76 Sat, 2012-05-26 21:06

Kedves Fahéj!
Örülök,hogy mégis közzétetted! Biztos kipróbálom én is. Nálunk is nagyon nyerő a házi kenyér. Üdvözöllek : Virág

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-05-27 09:03

Kedves Virág!
Nálunk most fogyott el a második ilyen kenyér. Mindenki meg volt vele elégedve. Szerintem nem fogsz benne csalódni.
Üdv: Fahéj

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-05-25 20:00

Kedves Fahéj!
Gratulálok. Szerintem is ez a lényege, hogy nem kell agyalni hozzá, csak összedobni. Az lesz a legjobb. Szeretem a szőlőmagolajat sokfelé hasznélni, príma választás volt. Üdv: Évi néni

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-05-25 23:06

Köszönöm, Évi néni!
Én most a tökmagolajasat akarom kipróbálni, mert ízre nagyon illene egy kenyérhez, csak félek, zöld lesz tőle a tészta. De úgysem nyugszom addig, míg ki nem próbálom... :)))
Üdv: Fahéj

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-05-26 10:23

Kedves Fahéj!

Próbáld ki bátran. Tegnap tettem fel egy ilyen receptet, tehát reményeim szerint hamarosan megjelenik. Úgy látszik egyre jár az agyunk. Igen, a tészta zöld lesz, de mire megsül, akkor inkább egy sötétebb rozskenyérhez hasonlít. Én még tökmaglisztet is tettem bele. Nagyon finom lett. Jó pihenést a hosszú hétvégére. Üdv: Évi néni

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-05-26 16:13

Kedves Évi néni!
Elképesztő, hogy Te is épp most sütöttél ilyet. :) Na, azt hiszem, ma én is előállítok egyet, bár semmi különleges lisztem most nincs itthon, de majd körülnézek, mi illene hozzá.
Én is minden jót kívánok: Fahéj

nemgabi
nemgabi / nemgabi Fri, 2012-05-25 16:34

Már megint egy csodás fotó és egy gusztusos kenyér! Gratulálok, nagyon szépen néz ki, és biztos finom is. Ki fogom próbálni!
Üdv: Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-05-25 23:03

Köszi, kedves Gabi a dicséretet! Tényleg finom, nekünk most ez a kedvenc kenyerünk.
Szép hétvégét! Fahéj

almamag
almamag Fri, 2012-05-25 07:07

De jó! Ez nagyon egyszerűnek tűnik. Gondolom olyan finom is... Mentettem!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-05-25 07:18

Ez így igaz. Épp most fogom megvágni, amit tegnap este sütöttem. Nagyon puha! :)
Üdv: Fahéj

almamag
almamag Fri, 2012-05-25 09:59

De kedves vagy! Nagyon köszönöm a visszajelzést. Szép napot! Üdv. Ili

471
finomliszt 40 dkg
zabpehely 5 dkg
burgonya 15 dkg
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
1 tk
alaplé 2.5 dl
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
szőlőmagolaj 1 ek