Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis zsámiska

Krumplis zsámiska
Krumplis zsámiska
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vigyázzunk, hogy amikor a lisztet adjuk hozzá az ételhez, kis lángon dolgozzunk, mert könnyen odakapja az alját.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az ételhez könnyű levest ajánlok, mert elég laktató. A tetejére ízlés szerint akár pirított hagymát is rakhatunk. A rétegezésnél a kanalat akár a kolbász, szalonna zsírba is márthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben feltesszük főni.
  2. Míg a krumpli fő a túrót összetörjük villával, majd az apróra vágott kaprot belekeverjük, a vajat megolvasztjuk, és a kolbászt, szalonnát megpirítjuk.
  3. Mikor a krumpli megfőtt, lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a lisztet (liszttől függ, hogy mennyit kell hozzáadni, a galuska állagánál picit folyósabbnak kell lennie). Mikor elkezd puffogni, akkor leveszük a tűzről.
  4. Egy nagy jénai vagy kerámia tálat veszünk elő, és abba galuskákat szaggatunk: a két kanál segítségével és a vajjal. A kanalakat belemártjuk a vajba, utána pedig az egyik kanállal kiveszünk kisebb mennyiségű krumplis masszát, a másikkal lehúzzuk azt.
  5. Ha leraktunk egy réteg krumplit, akkor tehetjük rá a kapros túrót (nem muszáj kaprosat, én így szeretem). Addig rétegezzük így, míg el nem fogy a masssza és a túró.
  6. Mikor készen lett a rétegezés, a tetejére halmozzuk a pirított szalonnát és a kolbászt is.
  7. A tetejére rakhatunk tejfölt tálaláskor is, de közvetlenül is, ahogy kész lett.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 9 949
elküldve: 2
receptkönyvben: 146
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mester Boglárka

Mióta szakács: 2009.02.01.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplis-juhtúrós galuska, zsámiska

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

receptvadasz
receptvadasz Mon, 2011-10-17 18:39

Szia! Nagyon jól néz ki, biztos nagyon finom is! :-) A rétegezés után át is sütöd?

kisséva
kisséva Sun, 2011-10-16 15:36

Ez nálunk Palócföldön gancának hívják és valóban isteni finom

1326
burgonya 6 közepes db
finomliszt 300 g
0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
tehéntúró 500 g
füstölt szalonna 150 g
kolbász 150 g
vaj 150 g
tejföl 200 g