Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplisaláta ahogy Anyukám készítette

Krumplisaláta ahogy Anyukám készítette
Krumplisaláta ahogy Anyukám készítette
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közeledik a karácsony, és Anyukám ezt a finom salátát készítette a tradicionális rántott halhoz karácsony estéjén. Ilyenkor én is elkészítem úgy, ahogy ő ezt leírta nekem az egyik tőle kapott szakácskönyv "Jegyzetek" oldalán. Az egésznek az a lényege, hogy előző este a felkarikázott főtt krumplit és a vékonyra karikázott hagymát az ecetes lében bepácoljuk. Másnap ezt leszűrjük, és a leírt "hideg majonéz" mártásba keverjük. Van még egy másik, főzött majonéz receptem is tőle, de most a könnyebbik megoldást osztom meg az ő kézzel lejegyzett receptje alapján.

hozzávalók / 4 adag

Ecetes marinád

Majonézes szósz

ajánlat

Időnként pácolt a krumplival párolt zellerkarikákat is, nagyon finom saláta volt ez is - ezt inkább ecetesen, és nem majonézesen tálalta.

Szólj hozzá!

elkészítés

Ecetes marinád

  1. Először is a nem lisztes krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. A megtisztított vöröshagymát hosszában kettévágjuk, és vékonyan szintén felkarikázzuk.
  2. Egy megfelelő méretű tálban a sót, az ecetet (erős ecetesszencia) és a cukrot összekeverjük, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy teljesen elfedje az egészet. Kellemesen domináns, ecetesen-édes-sós aromás páclét kapjunk, ezt a víz mennyiségétől függően készítjük, közben ízlés szerint próbálgatva.
  3. Hozzáadjuk az olajat, a karikázott hagymát, a krumplit és megborsozzuk.
  4. Hűvös helyen érni hagyjuk, lehetőleg egy éjszakán keresztül. Másnap, tálalás előtt leszűrjük a páclét.

Majonézes szósz

  1. A hozzávalókat másnap kikeverjük, legutoljára az olvasztott vajjal, finom habosra. A leszűrt krumplival és hagymával óvatosan összevegyítjük.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 40
össznézettség: 34 800
elküldve: 12
receptkönyvben: 275
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

Krumplisaláta ahogy Anyukám készítette, ecetes-majonézes krumplisaláta, ecetes marinádos-majonézes szószos krumplisaláta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

köleskása
köleskása Sun, 2014-10-26 23:26

Megcsináltam, megkóstoltam, alig bírom kivárni a reggelt... Ez nagyon finom!

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2014-10-27 15:48

Köszönöm a visszajelzest, es nagyon örülök, hogy izlett - különösen azert, mert az Anyukam receptje!

Üdv: Marti

401
burgonya 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
ecet 3 ek
1 ek
cukor 2 púpozott ek
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 2 dl
tojássárgája 1 db
porcukor 1 ek
mustár 1 teáskanál
vaj 3 dkg
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint