Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplisaláta gazdagon

Krumplisaláta gazdagon
Krumplisaláta gazdagon
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akár langyosan, akár hidegen igazán laktató finomság.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha kihagyjuk belőle a felvágottat, vegetáriánusok is jóízűen falatozhatnak belőle.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megmossuk, majd héjában feltesszük főni.
  2. Közben 4 db tojást is keményre főzzük. A maradék egy tojásból majonézt készítünk.
  3. A majonézhez a tojás sárgáját egy tálba tesszük, hozzáadunk 1 kk mustárt és az olajat vékony sugárba belecsorgatva sűrűre keverjük. Én a keveréshez csepp alakú habverőt használok, mert így biztos nem megy össze vagy lesz csomós a majonéz.
  4. A lilahagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk és enyhén besózzuk. Néhány perc múlva kezünkkel kicsavarjuk. Ez elveszi a hagyma esetleges vad, csípős erejét.
  5. Miután a krumplik és a tojások megfőttek, megpucoljuk azokat és karikára vágjuk.
  6. Végül egy nagy tálba helyezzük a hozzávalókat: krumpli, tojás, hagyma, majonéz. Ilyenkor azt a felvágottat, ami éppen otthon van (kolbász, szalámi, párizsi…) felszeletelem és azt is hozzáteszem. Mivel így elég száraz lenne a saláta, 1-2 dl vízzel szaftosabbá tehetjük azt. A vízbe feloldunk 1 kk sót és 1 kk cukrot, majd hozzáadunk 1 kanál ecetet. Ezt ráöntjük a hozzávalókra.
  7. Végül borsozzuk, majd lazán összekeverjük, vigyázva arra, hogy ne törjük össze a karikákat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 60 705
elküldve: 8
receptkönyvben: 556
elkészítve: 24/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Kozák Brigitta

Mióta szakács: 2010.07.04.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

krumplisaláta felvágottal és tojással, felvágottas-tojásos krumplisaláta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Böbe0402
Böbe0402 Tue, 2012-11-27 10:51

Nagyon jó recept, de ha megengedsz egy tippet: A burgonyát felszeletelés után tedd bele pár órára ecetes-sós-cukros salátalébe. Mikor leszűröd, készítsd el a salátádat, ahogy leírtad, de nem kell hozzá vizet önteni, mert a salátaléből annyit már beszívott a krumpli, nem lesz száraz. Hidd el, sokkal finomabb lesz.

lona
Lona / lona Sat, 2010-11-13 14:20

Nagyon finom,most a hétvégén készítem már másodszorra,nekem jobban bejön,mint a tejfölös majonéz.
Sokkal könnyebb és nagyon ízletes.
Köszönet a receptért.

655
burgonya 10 közepes db
tojás 5 db
lila hagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 dl
mustár 1 kk
felvágott 10 dkg
ecet 1 ek
víz 1 dl
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint