Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplisaláta házi majonézzel

Krumplisaláta házi majonézzel
Krumplisaláta házi majonézzel
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a majonézt. De időhiányában mindig készen vásároltam. Aztán kifejlesztettem a saját módszerem szerint, ami gyors is, finom is, és nem kell féltenem a családom a szalmonella mérgezéstől a legnagyobb melegben sem. Mivel a tojás hőkezelt, így nem romlik meg olyan hamar. Azóta én csak így csinálom, nem vesződök a tojás csurgatásával. 5 perc alatt megoldom. Próbáld ki bátran, nem fogod megbánni :)

 

hozzávalók / 6 adag

A krumplisalátához

A majonézhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát alaposan megtisztítjuk és feltesszük főni (sós lébe egészbe, de időhiányában mehet megpucolva és darabolva, én úgy szoktam :) ).
  2. Ha megfőtt, megpucoljuk és elszeleteljük. (Néha kockára vágom, de lehet karikára is.)
  3. Egy tálba felszeljük a hagymát csíkokra, kevés sót teszünk rá, majd erre ráborítjuk a szeletelt burgonyát. Megsózzuk és ráöntjük az ecetes-cukros lét. 
  4. Elrakjuk félre pár órára, de a legjobb, ha egy egész este áll.  
  5. Másnap délelőtt elkészítjük a házi majonézt (a lent leírtak szerint).
  6. Az ecetes-cukros lét leszűrjük a burgonyáról (nem baj, ha kevés lé marad alatta) és ráöntjük a majonézt. 
  7. Házi majonéz: A tojássárgáját, lisztet, vizet, étolajat, sót egy kis lábosban sűrűre főzzük.
  8. Mikor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mustárt, cukrot és a citromlét (ebben a sorrendben) és jól összekeverjük. Kóstoljuk meg, hogy a mi ízlésünknek megfeleljen. Ha valamelyik összetevőt markánsabb ízben szeretnénk, akkor abból tegyünk még bele. 
  9. Legvégén belerakjuk a tejfölt és azzal is alaposan összekeverjük.

 

 

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 876
elküldve: 8
receptkönyvben: 129
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Pikikee

Mióta szakács: 2012.12.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

majonézes krumplisaláta, házi majonézes burgonyasaláta, majonézes burgonyasaláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2013-01-05 09:57

De jóó! Már nagyon régóta így készítem a krumplisalátát, és nincs itt egyetlen krumplisali recept sem, ami így készülne! Pedig ez a legjobb.
Épp tegnap vettem majonézt és ki voltam akadva, hogy több mint egy százassal lett drágább, mit tavaly volt. Épp tegnap határoztam el, hogy na jó, ez már tényleg nonszensz, fogok keresni valami házi majonéz receptet, és íme ma már itt is van! :-)) Köszönöm szépen az ötletet, én tuti ki fogom próbálni, lehet, még ma!!!
BUÉK!
Tímea

Pikikee
Pikikee / Pikikee Sat, 2013-01-05 17:29

:) Szia Tímea !
BUÉK neked is :)
Örülök, hogy örömet okozhattam :)
Ha kipróbálod, nem fogod megbánni. Azért kíváncsi leszek a véleményedre :)
Üdv: Ildi

790
burgonya 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
ecet 1 dl
porcukor 1 ek
tojássárgája 1 db
finomliszt 1 evőkanál
víz 9 ek
napraforgó olaj 4 dl
1 csipet
cukor 2 ek
mustár 1 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
tejföl 450 g