Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplisaláta Helena konyhájából

Krumplisaláta Helena konyhájából
Krumplisaláta Helena konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagymát azelőtt csak besóztam, hogy egy kicsit össze essen, de aztán voltak epe problémáim és olvastam, hogy az uborkalében megfőtt, megpárolt hagyma nem irritálja úgy az epét. Azóta csak így készítem, habár már túl vagyok az epeműtéten, valahogy megszoktam, és finomabb is így a hagyma. A zöldségeket csak nyersen reszelem bele, egyedül a borsót főzöm meg.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előtte való este megfőzzük a krumplit héjában. Másnap csak megpucoljuk, felvágjuk.
  2. A tojásokat megfőzzük.
  3. A hagymát felvágjuk, és kevés uborkalében megpároljuk.
  4. A zöldségeket megpucoljuk és lereszeljük, ugyanúgy az almát és a savanyú uborkát.
  5. Egy nagyobb tálba tesszük a  felvágott krumplit, a főtt és felvágott tojásokat, a reszelt sárgarépát, fehérrépát, zellert, almát, uborkát.
  6. Hozzáöntjük a borsót, tejfölt, majonézt, kb. 1 dl olajat , a megpárolt hagymát ,az apróra vágott kaliforniai paprikát, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük. Ecet helyett ízesítsük az uborkalével.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 775
elküldve: 1
receptkönyvben: 79
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

franciasaláta, majonézes zöldségsaláta, burgonyasaláta zöldségekkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marusko
marusko Sat, 2012-04-07 23:38

majonéz:2 tojássárgája,2 dcl olaj , pici só, pici mustár, jól kikeverni fehérre

marusko
marusko Sat, 2012-04-07 23:24

1 kg burgonya salátához:fél kg főtt burgonya,20 dkg majonéz,10dkg csemege uborka 10 dkg főtt sárgarépa, 5dkg nyers hagyma, 5dkg főtt borsó ,kis kockára vágva összekeverni, cukor ,só ,bors , kis vizet vagy uborka levet -izlés szerint,hogy álllaga kicsit puha legyen........hidegkonyhán dolgozom mi ott így készítjük :)

714
burgonya 100 dkg
tojás 3 db
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
zeller 0.5 kis db
alma 1 kis db
piros kaliforniai paprika 1 db
zöldborsó 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
tejföl 150 g
majonéz 10 dkg
kovászos uborka 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej