Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplisaláta savanyú uborkával

Krumplisaláta savanyú uborkával
Krumplisaláta savanyú uborkával
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom óta szeretem a majonézes salikat. A krumplisaláta pedig elengedhetetlen kelléke az ünnepeknek. Ezt a magam szájíze szerint alkottam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit alaposan megmossuk és héjában megfőzzük. Én bele szoktam tenni a sót is, el nem rontja.
  2. Amíg hűl a krumplink, elkészítjük a mártást. A hagymát és az uborkát nagyon apróra felkockázzuk. Egy tálba kimérjük a majonézt, a tejfölt és a mustárt. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a kockázott zöldségeket. Borssal ízesítjük.
  3. Ha kihűlt a krumpli, meghámozzuk és tetszés szerint felkarikázzuk, és néhány percre enyhén ecetes vízbe tesszük, hogy ne essen szét. A vízhez kb. 1 ek ecetet adunk.
  4. Leöntjük a vizet a krumpliról, és ráöntjük a mártást. Alaposan összekeverjük, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ha van rá módunk, előző nap is elkészíthetjük, akkor még jobban összeérnek az ízek.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 206
elküldve: 2
receptkönyvben: 46
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Panka80

Mióta szakács: 2014.12.22.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

tejfölös-uborkás krumplisaláta, burgonyasaláta uborkával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

237
burgonya 70 dkg
vöröshagyma 1 kis db
csemegeuborka 4 közepes db
tejföl 5 ek
majonéz 5 ek
mustár 2 teáskanál
fekete bors 1 csipet
0 ízlés szerint
víz 5 dl
ecet 1 ek