Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplival sűrített fehérbabgulyás

Krumplival sűrített fehérbabgulyás
Krumplival sűrített fehérbabgulyás
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Külföldön élek most jó pár hónapig (Vietnam), és nem egyszerű a hazai ízeket becsempészni a konyhába. Most sikerült! Olyan, de olyan nagyon finom babgulyás készült (csak fehérbabot lehet venni), hogy megnyaltuk a férjemmel mind a tíz ujjunkat utána!! :-)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolbászt felkarikázzuk és beletesszük a fazékba. Megvárjuk, amíg kisül a zsírja és arra dobjuk a felkockázott sertéshúst. Egy picit megpirítjuk a húst a kolbász zsírján és hozzáadjuk az előző éjszaka beáztatott fehérbabot. Felöntjük vízzel, paradicsomlével. A fűszereket még nem adjuk hozzá, mert a bab puhulási idejét meghosszabbítják (állítólag).
  2. A karikára vágott sárgarépát, a félbevágott vöröshagymát, a megpucolt fokhagymákat, a zellerleveleket, a paradicsomot és a paprikát beletesszük a fazékba. Hagyjuk, hogy felforrjon az alap, majd ha felforrt, akkor lejjebb vesszük a lángot. Kb. fél-háromnegyed óra alatt megpuhul minden, ekkor hozzáöntjük a vörösbort és hozzáadjuk a fűszereket az alaphoz.
  3. Amíg készül a babgulyás, addig egy másik lábosba feltesszük a kockára vágott krumplikat főni sós vízben. Hagyjuk, hogy jól puhuljanak meg, majd a joghurttal és a pirospaprikával összeturmixoljuk. Ezzel sűrítjük be a babgulyást.
  4. Amikor beletettük a krumplit a babgulyásba, utána rottyantunk még egyet az egészen, és készen is van.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 085
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplis-húsos babfőzelék, húsos bableves kumplival

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

439
kolbász 80 g
sertéshús 500 g
fehérbab 250 g
víz 7 dl
paradicsomlé 3 dl
sárgarépa 3 közepes db
zellerlevél 5 db
paprika 1 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 1 közepes db
vörösbor 1.5 dl
szárított natúr zöldségkeverék 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chiliszósz 1 teáskanál
burgonya 3 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
joghurt 100 g