Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kuglóf pálinkában főtt mazsolával

Kuglóf pálinkában főtt mazsolával
Kuglóf pálinkában főtt mazsolával
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az osztrákok húsvéti kuglófnak hívják, húsvétkor sütik, ajándékba is szokták adni. Kétszer kell keleszteni. Nagyon finom, nem az az édes kuglóf. Akkor igazán finom, ha jó fahéjas és mazsolás. :)

hozzávalók / 8 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót, a reszelt citromhéjat (elhagyható), az olvasztott margarint, 2 tojássárgáját.
  2. Felfuttatjuk az élesztőt 2,5 dl tejben, majd a tészta hozzávalóihoz adjuk. Kidolgozzuk a tésztát, 20 percig kelesztjük.
  3. Amíg kel, addig a mazsolát pálinkában megfőzzük, hagyjuk benne kihűlni, majd lecsepegtetjük.
  4. A tésztát kinyújtjuk, olvasztott vajjal vékonyan megkenjük, ráhintjük a cukrot, mézet csurgatunk rá, megszórjuk fahéjjal és a pálinkában főtt mazsolával.
  5. Felcsavarjuk, olvasztott margarinnal kikent formába helyezzük (nem szabad lisztezni!), és még 40 percig kelesztjük.
  6. 170 fokon hőlégkeveréssel 40-45 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 319
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Eszter121

Mióta szakács: 2013.04.05.
22 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mazsolás kuglóf

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

517
finomliszt 50 dkg
cukor 3 csapott ek
margarin 6 dkg
0.5 ek
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 2 db
tej 2.5 dl
friss élesztő 50 g
margarin 1.5 ek
cukor 3 ek
méz 1.5 ek
fahéj 10 g
pálinka 3 dl
mazsola 125 g