Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukorés

Kukorés
Kukorés
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kelt tészta Zala-Somogy megye határán honos, ami hasonlít sokak szerint egy kalácsra, de mégis inkább kenyérfélének mondanám. Disznóvágásokon, ünnepeken, jellemzően kemencében szokták sütni.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet, zsírt és az egyik tojást összeöntjük, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk. Ezt egy lágy, sima tésztává gyúrjuk. A végén hozzáadjuk az olajat, azt is beledolgozzuk.
  3. A kész tésztát 4 egyforma adagra vágjuk, kicipózzuk, majd 45 percet kelni hagyjuk.
  4. Miután megkelt, kisodorjuk, majd kettesével összefonjuk. Kerek, koszorú formát kell kapnunk belőle. Tepsibe, pizzaformára rakjuk. (Nekem a pizzaformára pont rá szokott férni.) Tojással megkenjük, majd 15 percet kelesztjük.
  5. 180 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 607
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dezső Gábor

Mióta szakács: 2020.09.15.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: szüret, húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fonott koszorú

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

575
tej 7.5 dl
friss élesztő 5 dkg
cukor 2 teáskanál
finomliszt 1 kg
tojás 2 db
sertészsír 2 ek
1 ek
napraforgó olaj 1 teáskanál