Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukorica sóder

Kukorica sóder
Kukorica sóder
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg chowder, de a sóder sokkal magyarosabb. De lehetne egyszerűen kukoricaleves is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A képen látható példányt egy kis vegyes csírával dúsítottam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajon üvegesre pirítjuk a hagymát, fokhagymát.
  2. Rádobjuk a köményt, fél percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát, és felöntjük a zöldség alaplével.
  3. Felforraljuk. Mivel a kukorica gyakorlatilag készen van, nem igazán kell neki főzés.
  4. Hozzáadjuk a tejszínt és a petrezselymet, és ismét forralunk rajta egyet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 021
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

B

Mióta szakács: 2011.08.22.
37 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kukoricaleves, chowder, köményes kukoricás leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorkuci6290
H. Dorka / dorkuci6290 Wed, 2015-11-18 13:49

Isteni volt! :) Nagyon ízlett. :)
Igaz én egy kicsit sokalltam a köményt, ezért csak egy csipetnyit tettem bele :)

162
vaj 1 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
köménymag 1 teáskanál
zöldség alaplé 1 l
csemegekukorica 400 g
petrezselyem 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 0.5 dl