Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricadarás galuska

Kukoricadarás galuska
Kukoricadarás galuska
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálaljuk forró húslevessel vagy zöldséglevessel és apróra vágott petrezselyemmel megszórva.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A levest felfőzzük. Hozzákeverjük a darát, kb. 5 percig főzzük, majd lefedve a kikapcsolt főzőlapon állni hagyjuk kb. 15 percet.
  2. A darás masszát sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tejszínnel elkevert tojást és a petrezselymet.
  3. Két kanállal a masszából galuskákat szaggatunk, betesszük a fövő sós vízbe. Lassú tűzőn, épp csak gyöngyöző vízben kb. 5 percig főzzük, míg a galuskák feljönnek a víz tetejére.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 19 727
elküldve: 1
receptkönyvben: 146
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

daragaluska, kukoricás grízgaluska, daragaluska kukoricadarából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sillagokpora
sillagokpora Thu, 2014-10-09 18:42

Elkészítettem, és sajnos nem jól sikerült. Túl lágyak lettek a galuskák, szinte szétmálltak.
Kár, hogy nincs részletesebben leírva, hogy a különböző fázisokban hogyan kell kinéznie a kukoricadarának. Akinek nincs vele tapasztalata, az nem tudja, hogy mikor pont jó a sűrűség. Hiába van megadva grammban a mennyiség, az nem elég.
Mikor az alapléhez hozzáadtam a 140g darát, rögtön egy kemény gombóccá állt össze a massza, azt lehetetlen volt 5 percig főzni. Ezért még tettem bele vizet, lehet, hogy ez volt a baj, de mivel nem volt semmi támpontom azt hittem túl sűrű.

witch
witch / witch Sat, 2014-03-29 23:26

Nagyon izletes galuskak lettek, koszonom a receptet! Nekem nem volt itthon tejszin, igy helyette vajat meg tejet raktam bele.
udv:witch

182
zöldség alaplé 350 ml
kukoricadara 140 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
tojás 2 db
főzőtejszín 2 ek
petrezselyem 2 ek