Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricadarás graham kenyér

Kukoricadarás graham kenyér
Kukoricadarás graham kenyér
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában megint kísérletező kedvemben vagyok. Ha már eszünk, akkor ne csak finom, hanem egészséges is legyen.  Jól sikerült.

hozzávalók / 8 adag

A kenyérhez

A tang zhonghoz

A graham liszthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tang zhongot a már ismert módon. (A különbség most az, hogy liszt helyett kukoricadarát használtam.)
  2. A graham lisztet házilag secc-perc alatt összekeverjük. (Aki akar, az vehet boltit is.)
  3. A kenyérsütőgép dagasztóprogramjával elvégeztetjük az inas munkát, miután betöltöttük a tang zhongot, graham lisztet, és a kenyér résznél felsoroltakat.
  4. 1 ½ óra múlva, mikor megkelt a tészta, újraindítjuk a gépet, de csak addig, amíg gombóccá keveri. Ekkor lisztezett felületen megformázzuk a kenyeret, majd a sütőformában újra kelesztjük.
  5. Kb. 40 perc múlva bespricceljük, taréjozzuk, maggal megszórjuk a kenyér tetejét, és forró sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.
  6. A sütőbe is fújunk (2-3 spricc) vizet gőznek.
  7. Mikor kivesszük a kenyeret, újra lefújjuk a kenyér tetejét, hogy puha, fényes legyen.
  8. A mikró rácsán szoktam kihűteni, hogy alul is érje levegő.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 647
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szeva

Mióta szakács: 2010.02.23.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kukoricadarás tang zhonggal készült kenyér, graham kenyér tang zhonggal, házi keverésű graham kenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2013-10-18 20:30

Kedves Szeva!
Szep kenyer, en is egy hasonlo fott kukoricadarasat sutottem nem reg. Ezt a graham liszt keverest furcsanak tartom egy picit...bar a griz es a buzakorpa egyuttesen nagyjabol ugyanazt tartalmazza, a valodi graham liszt talan megis jobb, hiszen abban a teljes mag van durvara orolve, semmi sem veszik el belole. (mar amennyire a piacra dobas utan meg tudnak benne maradni az ertekes anyagok...) Udv, Zilka

284
öregtészta 10 dkg
finomliszt 40 dkg
lenmag 1 ek
sikér 1 teáskanál
1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 kk
instant élesztő 5 g
víz 3 dl
kukoricadara 50 g
víz 2.5 dl
búzakorpa 3 dkg
rétesliszt 7 dkg