Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricadödölle

Kukoricadödölle
Kukoricadödölle
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Köretnek gyorsan elkészíthető, adható szaftosabb húsok mellé vagy önállóan mártogatósokkal, de salátával is kiváló.

hozzávalók / 4 adag

dödölléhez

tetejére

  • 10 dkg sonka (apróra kockázva)
  • 5 dkg reszelt sajt

mártogatóshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet felforraljuk, belekeverjük a darát, lisztet, sót és a lestyánt.
  2. Néhány percig -amíg formálhatóvá válik- még főzzük, majd elzárjuk alatta a hőforrást.
  3. A masszából két kanál segítségével galuskákat formázunk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, így nem kell hozzá zsiradék, néhány darab tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  5. 190°C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
  6. Tetejére saját zsiradékában megpirított sonkát szórunk, majd tejfölben elkevert, aprított metélőhagymát rakunk mellé mártogatósnak.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 30 302
elküldve: 8
receptkönyvben: 241
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kukorica dödölle mártogatóssal, puliszka tejfölös mártogatóssal, lestyános dödölle

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

542
víz 1 l
kukoricadara 200 g
kukoricaliszt 15 dkg
0 ízlés szerint
lestyán 2 teáskanál
sonka 10 dkg
sajt 5 dkg
tejföl 3 dl
metélőhagyma 1 csokor