Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricakrémleves parmezánnal és chilivel

Kukoricakrémleves parmezánnal és chilivel
Kukoricakrémleves parmezánnal és chilivel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer az egyik nagynevű budai étteremben ettem egy adag kukoricakrémlevest. Olyan tökéletes volt, hogy azóta keresem az elkészítési módját. Sajnos még nem sikerült elérnem azt a szintet, de ez a recept már közel jár hozzá.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajon üvegesre pirítjuk a finomra aprított hagymát, újhagymát és szárzellert.
  2. Hozzáadjuk a rozmaring ágat és az egyenletesre darabolt burgonyát. Felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Fedő alatt kb. 10 percig főzzük, amíg a krumpli félig megpuhul.
  4. A kukorica csövéről éles késsel lefejtjük a szemeket, a lábasba tesszük. 10 percig főzzük.
  5. Robotgépben pürésítjük, majd egy szűrőn átpasszírozzuk.
  6. Hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt parmezánt.
  7. Közvetlenül tálalás előtt hajszálvékonyra szeletelt sonkát kevés olajon ropogósra sütünk, konyhai papírtörlőn leitatjuk.
  8. Tálaljuk sonkachips-szel és a levesre szórt erős paprikával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 14 018
elküldve: 3
receptkönyvben: 199
elkészítve: 17/18
Facebookon megjelent: -

szakács

dnbsoldiers

Mióta szakács: 2013.01.27.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémleves kukoricából, kukoricakrémleves sajttal és sonkachipssel, kukoricakrémleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

349
csöves kukorica 4 db
burgonya 1 közepes db
vaj 1 ek
rozmaring 1 szál
vöröshagyma 1 közepes fej
újhagyma 5 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
szárnyas alaplé 1 l
főzőtejszín 1 dl
parmezán sajt 4 dkg
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
bacon 4 szelet