Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricakrémleves sajtchipsszel és chilivel

Kukoricakrémleves sajtchipsszel és chilivel
Kukoricakrémleves sajtchipsszel és chilivel
17 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a krémleveseket, ilyen hűvös napokon különösen jólesik. Szívesebben készítem habtejszínnel, sokkal krémesebb és finomabb a végeredmény. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzátesszük a kukoricát és a fokhagymát is. Miután megpároltuk, felöntjük a zöldség alaplével.
  2. Kb. 10 perc főzés után hozzáadjuk a habtejszínt is, összeforraljuk. Ízlés szerint, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A kész levest összeturmixoljuk.
  3. Tiszta, forró serpenyőben megpirítjuk a reszelt cheddar sajtot, vigyázzunk, ne égjen meg, pár perc alatt elkészül. Díszítésként kevés pirított-morzsolt kukoricával és chilipehellyel megszórjuk a levest, sajtchipsszel tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 318
elküldve: 0
receptkönyvben: 92
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lester

Mióta szakács: 2017.01.09.
9 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kukoricaleves, krémleves sajttal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

284
csemegekukorica 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
habtejszín 200 ml
zöldség alaplé 1 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cheddar sajt 5 dkg
chilipehely 1 csipet