Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricaleves csöves kukoricából

Kukoricaleves csöves kukoricából
Kukoricaleves csöves kukoricából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hűtőmben volt pár cső kukorica, amivel kezdeni akartam valamit. A főételem után már úgy gondoltam, nem adok főtt kukoricát, ezért lett belőle leves. Mindenkinek, de főleg a gyerekeknek ízlett. Figyeljünk arra, hogy a levest túl ne hígítsuk, mert akkor íztelenné válhat. Jó sűrűn legyen benne a kukorica.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 3 fej hagymát kockára vágjuk, és olajon megpirítjuk.
  2. Felöntjük kb 1 liter vízzel vagy húslével, és puhára főzzük a hagymát, majd pürésítjük.
  3. A 3 cső kukoricáról éles késsel lefaragjuk a szemeket, és a hagymapürébe dobjuk.
  4. Felhígítjuk a levest, hogy a kukorica megfelelő sűrűségű legyen benne. 3 fokhagymát belereszelünk.
  5. Hozzádobunk egy csokor vagdalt petrezselymet, és kb. 10 percig főzzük a kukoricát.
  6. Tejfölös vagy tejszínes habarást adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 584
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes kukoricaleves, kukoricaleves, hagymás kukoricaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

107
vöröshagyma 3 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
csöves kukorica 3 db
főzőtejszín 20 ml
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 1 evőkanál