Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricaleves spárgaléből

Kukoricaleves spárgaléből
Kukoricaleves spárgaléből
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amíg tart a spárgaszezon, éjjel-nappal sült spárgát eszünk. A letört végeit nagyon sajnálnám kidobni, megint megfőztem spárgalének, ebből lett a ma déli leves. Elhasználtam a maradék fél pohár joghurtot is így, meg egy kevéske mélyhűtött kukoricát. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csomag spárga letörögetett végeit egy leveskockával kb. 3 dl vízben legalább 20-25 percig főzzük. Leszűrjük.
  2. A meghámozott, felkockázott burgonyát megfőzzük a spárgalében. Amikor puha, botmixerrel összetörjük. Belekeverjük a joghurtot, a tejet (így lett 2 adag levesem), s csendes forrással megfőzünk benne egy maréknyi mirelit kukoricát.
  3. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Adtam hozzá a sváb kőrözöttemmel megkent korpovitot. Bár volt itthon finom kovászos kenyér, de miután nagyokat sóhajt a mérleg reggelente, így igyekszem spórolni a kalóriákkal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 120
elküldve: 0
receptkönyvben: 1
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
286 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplikrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

152
zöldspárga 5 közepes db
csemegekukorica 5 dkg
joghurt 1 dl
tej 1 dl
burgonya 1 közepes db
leveskocka 1 db
víz 3 dl