Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricapelyhes csirkecombok sütőben sütve

Kukoricapelyhes csirkecombok sütőben sütve
Kukoricapelyhes csirkecombok sütőben sütve
85 perc / előkészület: 20 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Női újságban találtam az alapreceptet. Igazából a panírozási ötlet tetszett meg. Az elkészítésen módosítottam, és itthon a fiúk véleménye alapján a "máskor is csinálj ilyet" besorolást nyerte. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Combokról a bőrt lehúzzuk, forgónál kettévágjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Enyhén besózzuk, a csirke fűszersóval alaposan bedörzsöljük. Hagyjuk állni egy jó fél órát. (Addig megpucoljuk, kockákra feldaraboljuk a krumplit.)
  2. Teflontepsit ecsettel vékonyan kikenünk olajjal.
  3. A 2 tojáshoz hozzáöntünk kb. 1 dl. olajat, felverjük. Bepanírozzuk a combokat. Liszt, olajos tojás, kukoricapehely. A kukoricapehelybe a tenyerünkkel belenyomkodjuk a husi mindkét oldalát, hogy minél több ragadjon rá. A kiolajozott tepsibe rakosgatjuk. Alufóliával szorosan lezárjuk. Előmelegített sütőben kb. 45 percet sütjük.
  4. Kivesszük a sütőből, óvatosan kibontjuk a fóliát, a csirkecombokat lapát vagy széles fakanál segítségével kiszedjük egy tányérra. A tepsibe beleszórjuk az előkészített krumplit, enyhén megsózzuk, megforgatjuk. Visszahelyezzük a csirkecombokat, lefedjük újra a fóliával, és kb. 20 percig tovább sütjük, amíg a krumpli megpuhul, megsül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 210
elküldve: 8
receptkönyvben: 419
elkészítve: 27/27
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkecomb újkrumplival sütve, csirkecomb kukoricapelyhes bundában

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

liana001
liana001 Mon, 2019-02-25 10:39

Tegnap ez volt az ebédünk – isteni lett! Remélem, nem követtem el nagy „szentségtörést” azzal, hogy rajta hagytam a bőrét – mi így szeretjük. Annyit változtattam még rajta, hogy a végén egy icipicit megpirítottam fólia nélkül. Mindenképpen szerepelni fog a repertoárban, köszönöm! 

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2019-02-25 19:44

Szia!
Nagyon örülök, hogy ízlett. Jaj, dehogy követtél el "szentségtörést":) A férjem nem szereti a bőrét ezért húzom le, na de ha grillcsirkét sütök, nincs apelláta........:DDDD Szép hetet kívánok! Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2014-07-07 13:08

Nagyon szívesen és örülök hogy ízlett! Köszönöm, hogy megírtad:) Szép hetet kívánok:) Gabi

vmzsuzsa
vmzsuzsa Mon, 2014-06-30 22:37

Nagyon tetszik a recepted, szívesen megcsinálom, csak van egy kérdésem. Ha nem sütök vele krumplit, a csirkecombnak kell a 60-65 perc sütés, hogy átsüljön? Zsuzsa

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2014-07-07 13:07

Kedves Zsuzsa,
bocsánat a késői válaszért, de nem voltam net közelben. Nem tudom azóta elkészítetted e, de szerintem kell 50-60 perc a teljes átsüléshez, persze ez sütő függvénye is. Megégni biztos nem fog a fólia miatt. Én eddig csak krumplival együtt csináltam, örülnék, ha megírnád - másoknak is biztos segít - hogyan sikerült krumpli nélkül. Köszönöm! Gabi

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2014-06-26 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.06.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2014-06-26 15:57

Kedves NoSalty!
Köszönöm szépen a tájékoztatást. Nagyon örülök, hogy sokan megnézték a receptet. De számomra az lesz majd az igazi öröm, ha mindenkinek, aki elkészíti, sikere lesz vele a családja körében:) Örömteli sütés-főzést kívánok Mindenkinek! Gabi

fehérke37
fehérke37 Wed, 2014-06-25 18:42

Kösz a választ erre gondoltam,jó hogy eszembe juttattad a Corn Flakes-t,régen vettem
már

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2014-06-25 15:11

Kedves Fehérke,
a bőröket a szemétbe dobtam, a kukoricapehely pedig a natúr "Corn Flakes" nevet viselő termék.

780
csirkecomb 4 db
csirke fűszersó 2 ek
0 ízlés szerint
finomliszt 2 púpozott ek
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 dl
kukoricapehely 10 dkg
újkrumpli 1 kg