Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricaprósza 2.

Kukoricaprósza 2.
Kukoricaprósza 2.
37 perc / előkészület: 7 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Októberben az Őrségben jártunk a Tökfesztiválon. A falu fiataljai ezen a fesztiválon egy lakodalmas műsort adnak elő, és ezzel a műsorral házról házra járnak. Ahol a mi szállásunk volt, oda is betértek. A háziak étellel, itallal kínálták őket. Ott kóstoltam meg ezt a régi süteményt, a receptet pedig rögtön el is kértem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kukoricadarát háromszoros mennyiségű vízben a sóval megfőzzük.
  2. Ha megfőtt, még 10 percig lefedve pihentetjük.
  3. A 4 egész tojást a porcukorral, a citrom reszelt héjával, levével és az olajjal kikeverjük.
  4. Ha kihűlt a kukoricadara, hozzákeverjük a sütőport, majd a tojásos porcukros keverékhez adjuk. A két masszát összekeverjük.
  5. A gáztepsit sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát és egyenlő távolságokra belerakjuk az aszalt szilvát.
  6. 200 fokon, 20 percig sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 70 155
elküldve: 22
receptkönyvben: 551
elkészítve: 32/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimlne

Mióta szakács: 2009.02.09.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kukoricamálé, aszalt szilvás kukoricaprósza, őrségi kukoricaprósza

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

guce
guce / guce Sat, 2019-05-25 18:55

Én olaj helyett vajjal készítettem el.Finom lett.Köszönöm a receptet.

pmac
pmac Wed, 2015-04-15 13:59

Egy maratoni sütés megoldotta a dolgot. Finom lett, köszönöm a receptet.

pmac
pmac Tue, 2015-04-14 15:03

Fél órát főztem a kukoricadarát a megadott folyadék mennyiséggel, besűrűsödött, de kemény maradt. Milyennek kellene lennie és hol lehet a hiba? Köszönöm.

papp73
papp73 Tue, 2013-06-25 21:13

Finom a recept alapján készített süti, én a hozzászólások olvasása után +1 tojást és kb. 3 evőkanál lisztet tettem még hozzá, így nem lett annyira "tömény". Szép magas lett, és finom is! (Nekem 45 percig sült.)

graszta
graszta Sun, 2012-10-07 14:47

Tegnap elkészítettem el Anyukáméknak, csak annyi különbséggel, hogy nem tettem rá aszalt szilvát, mert nem volt itthon.
30X20-as tepsibe sütöttem, mely hatására jóval többet kellett sütnöm, de a végeredmény valami mennyei lett!
:)

Köszönöm ezt a tökéletes és egyszerű receptet!
Édesanyám azt mondta, hogy Ők gyerekkorukban sokat ettek ilyet, csak Málé-nak hívták!
:)

Katalin65
Katalin / Katalin65 Sun, 2012-07-15 13:52

....Ja, és nem olajat tettem bele, hanem egy tojásnyi házi zsírt. Egy régi könyvben így olvastam, meg aztán mostanában nagyon sok rosszat hallani az olaj káros hatásáról a szervezetünkben!

Katalin65
Katalin / Katalin65 Sun, 2012-07-15 13:47

Kedves Szimlne!
Ma megsütöttem fél adagban. Hááát nem lett volna baj egész adagot készítenem belőle! Nagyon finom lett!!!! Szilva lekvárt pöttyöztem a tetejére, de legközelebb bátran bele is nyomkodom, és a tetejét lekenem baracklekvárral a színe miatt. Mert nekem sem lett olyan szép piros a teteje, ezért csak felső sütésre tettem az utolsó 10 percben. De ez legyen a legnagyobb baj!
Köszi szépen a receptet!

LittleOwl
LittleOwl Sun, 2012-06-10 21:33

Most van a sütőben, már legalább 30 perce (igaz hogy egy ócska gázsütő), furcsa színe van, és bugyog... :/ Lehet ebből még valami ehető?

Czetlne Papp Edit
Czetlne Papp Edit Thu, 2012-04-19 17:02

Ma én is megsütöttem. Az olajat kifelejtettem belőle, de nem is nagyon hiányzik. viszont jó 30 perc sütés után vettem ki, elég világos volt a teteje és kásaszerű az állaga. Az íze nagyon jó lett.
Máskor sokkal tovább fogom sütni,

Edit

Buzsu
Buzsu Tue, 2012-04-03 18:05

Nagyon finom a süti, az egész családban nagy sikert aratott, még a 15 hónapos kislányom is falta. Nekem nem lett ilyen szép aranyszínű a teteje 20 perc után, így extra 10 percet csücsült még a sütőben úgy, hogy a légkeverést is ráküldtem... de utána gyönyörű lett :)
Köszi a receptet!

netilcsi
netilcsi Wed, 2012-02-15 22:56

Hurrááá! végre rátaláltam! Nagyon régen amikor a gyerekek kicsik volta, nagyon sokszor készítettem, de valahogyan elkallódott a recept. Az utóbbi időben sokszor emlegette a párom, mikor készítek megint, azt hiszem holnap meglepem vele. Köszi hogy megosztottad velünk ezt a fini receptet.

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Wed, 2011-08-03 21:01

A kukoricadarát egyharmad vízzel és kétharmad tejjel főztem fel, tetejére fahéjas barackdzsemet tettem - saját főzésű - , kicsit tovább kellett sütnöm, de a végeredmény.....!! Nagyon finom lett, szupi jó kis recept ez is! Köszönöm! :-)

Neeroofo
Nérofó / Neeroofo Wed, 2011-03-30 13:11

Cukor helyett 120 gramm nyírfa cukorral készítettem. A fele tepsibe aszalt szilva, a másik felébe szilva lekvár került. Lisztérzékenyeknek is tökéletes, ehette az egész család, imádta is mindenki! Köszi a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-07 16:59

Koszonom a gyors valaszt! Kulfoldon elek es raadasul villany tuzhelyem van (amit mindenki meglepetesere nagy orommel hasznalok, mert a villany olcsobb). Szoval ezert nem tudtam, hogy mi a meret es a langallo receptnel mar ugy jartam, hogy 20 perc helyett meg 1 ora mulva sem volt megsulve. Azota mar a gaztepsi meretet ketto tepsiben sutom, de ennel a receptnel biztosra akartam menni. Koszonom megegyszer!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-07 15:46

Valaki le tudna irni, hogy mi a gaztepsi merete?
Koszi elore is!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2011-03-07 15:55

Kedves grandma! Gáztepsinek azt szoktuk hívni, amit alapból a tűzhelyhez adnak, a tűzhely teljes méretét kitölti. Kb. 45X45 körül lehet, de lehetnek 5 cm eltérések plusz-mínusz. A legjobbakat: Mrs Smith

csabimarika
csabimarika Mon, 2011-01-03 19:22

A kedvencem , én is úgy kaptam a receptet,és szilva lekvárral csináltam, de még melegen hát isteni!
de most olvastam ,mással is lehet , kifogom próbálni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-29 15:58

Nagyon sokszor csinálok,hozzá hasonlót,annyi különbséggel,hogy Én a darát felforralt tejjel öntöm le és hagyom,hogy jól felszivja magát. A többi hozzávaló ugyanaz csak egy pohár kefirt és egy almát reszelek közé.Ki kell próbálni nagyon finom.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-06 06:43

Nem volt rossz, olaj nélkül sem, de nem tudom, milyennek kellett volna lennie. Muszáj az eredeti receptet is megsütni, hogy össze tudjam hasonlítani.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-03-24 12:18

halika

épp most sül már nálam... :D:D:D és ez az illat áááááááááááááááááááááááááá... :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-03-14 12:19

ma én is kipróbálom, még van 10 perc, a szílvákat most tettem rá.
Olaj nélkül is jó, mert azt kifelejtettem:(

szimlne
Szimlne / szimlne Thu, 2009-11-19 22:26

Ildibildi !

A legközelebbi sütésnél 1o perc sütés után rakd csak bele a szilvát.Akkor már nem süllyed el annyira,örülök,hogy ízlett.

Zsu

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Thu, 2009-11-19 17:57

Elkészítettem még a javításod előtt. Nagyon finom, köszi a receptet.Bár, nekem nem lett ilyen mutatós, mint a tied(pl.a szilvák elsüllyedtek).Alánlom én is mindenkinek!

754
kukoricadara 300 g
porcukor 20 dkg
1 kk
tojás 4 db
napraforgó olaj 0.5 dl
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
aszalt gyümölcsök 20 dkg