Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricaprósza 4. -szilvalekvárral

Kukoricaprósza 4. -szilvalekvárral
Kukoricaprósza 4. -szilvalekvárral
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Vacsoracsata c. műsorban Búza Sándor készítette el. Én annyit változtattam rajta, hogy tojást és vaníliás cukrot is kevertem a  tésztába.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy tálban simára keverjük, majd tepsibe simítjuk, és meglocsoljuk olvasztott zsírral vagy margarinnal.
  2. A  tészta tetejét jó sűrűn telerakjuk szilvalekvárral, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 943
elküldve: 7
receptkönyvben: 337
elkészítve: 18/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildi71

Mióta szakács: 2009.10.04.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes kukoricamálé lekvárral

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildi71
Ildi71 / ildi71 Thu, 2010-09-16 08:38

Kedves Ariel76!

Hurrá, örülök, hogy jól sikerült. A nutella helyett (nem igazán megy a hagyományos magyaros sütikhez) inkább több cukrot tegyetek a tésztájába.
Köszi

Ildi

ariel76
ariel76 / ariel76 Thu, 2010-09-16 06:33

Szia
Megcsináltam a sütit. Félgáz tepsi méretű tepsibe sütöttem. Szépen fel is jött.
Gyönyörü és finom lett( nem folytos a tésztája). Minekünk kevés volt benne a cukor így ketté vágtuk és nutelával megkentük a közepét. Legközelebb teszek a tetejére fahéjas cukrot és az majd rá karamelizálodik.
Köszönjük a jó kis receptet. Legközeleb az iskolai szüreti mulatságra sütöm meg, had ismerjék meg a gyerekek a régi magyar és más környékbeli sütiket és ételeket.
További jó sütést főzést kívánok.
Szia ariel76

ildi71
Ildi71 / ildi71 Wed, 2010-08-25 08:36

Kedves hamihami!

A kukoricaliszttel ugyanúgy kell bánni, mint a búzaliszttel, tehát nem kell előfőzni. Ha a fenti leírás alapján készíted el, biztosan sikerülni fog!
Üdvözlettel Ildi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-24 14:43

Kedves Ildi!
Itt nem kell egy kicsit előfőzni a kukoricalisztet? (Nekem valaki azt mondta, hogy sütés előtt mindig meg kell főzni.) Kérlek írd meg, mert szeretném elkészíteni a sütit. A fotó is pazar, biztosan a süti is!
üdv. hamihami

ildi71
Ildi71 / ildi71 Sat, 2010-07-31 19:40

Kedves Éva-Anyóca! Köszönöm. Valóban érdemes megsütni, ez egy zalai-vasi népi étel kicsit modernizált változata. Nem a szokványos édes-krémes süti.

509
kukoricaliszt 40 dkg
kefir 1.75 dl
tejföl 150 g
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
szódabikarbóna 1 kk
1 csipet
margarin 1 ek