Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricaropogós

Kukoricaropogós
Kukoricaropogós
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a NL Konyha februári számából származik, azóta szemezek vele, de csak most került sor az elkészítésére.
Gondoltam, megosztom ezt az egyszerű, de ötletes receptet, hátha más is lát majd fantáziát benne.

hozzávalók / 4 adag

A kukoricaropogóshoz

A sütéshez

A tálaláshoz

ajánlat

Frissen tálalva az igazi.
Önálló fogásként is megállja a helyét, nyári estéken akár egy korsó hideg sörrel vagy finom málnaszörppel. :-)


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, 1 ek lisztet (a 35 dkg-ból) és 1 tk élesztőport. Langyos helyen pár perc alatt felfuttatjuk.
  2. Közben összekeverjük a kukoricát, a lisztet, tojást, sót és a felfuttatott élesztőt. 10 percre félretesszük, és lefedve pihentetjük.
  3. Olajba mártott kanállal kis lepényeket szaggatunk, és kevés, de forró olajban mindkét oldalát barnára sütjük.
  4. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk, és (fokhagymás) tejföllel kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 378
elküldve: 0
receptkönyvben: 217
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Makréla

Mióta szakács: 2010.05.03.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kukoricalepény, kukoricás fánk

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ladybird216
Petruska / ladybird216 Tue, 2014-02-04 17:12

Ez nagyon finom volt!
Máskor is készítek, mert a csemetém csak úgy falta! :) Én friss élesztőt használtam és hagytam egy kicsit pihenni. Nagyon jó volt. Mentás-joghurtos öntettel és a fokhagymás tejföllel is kiváló! :)

köszi a receptet!
Petruska

lulesz
lulesz Thu, 2010-09-23 21:11

Kedves Zsani! Ez tök fincsi vacsi volt, nagyon jól megy hozzá a fokhagymás tejföl, de legközelebb talán egy kicsit kevesebb lisztet teszek bele.

crazymary
Makréla / crazymary Fri, 2010-09-24 12:57

Szia lulesz!
Örülök, hogy ízlett, köszi, hogy kipróbáltad és megírtad!
Szép napot!
Zsani

865
finomliszt 35 dkg
csemegekukorica 20 dkg
tojás 1 db
tej 1 dl
cukor 0.5 teáskanál
instant élesztő 2 kávéskanál
1 tk
napraforgó olaj 1 dl
sajt 20 dkg
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 2 dl