Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricás cukkinifasírt

Kukoricás cukkinifasírt
Kukoricás cukkinifasírt
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept (is) az éhes-vagyok-de-mit-egyek-nincs-itthon-semmi-csak-a-maradék helyzetből fakadt, és egészen használhatóra sikerült.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit reszeljük le a nagyobb lyukú reszelőn. Sózzuk be, tegyük félre.
  2. Az előző napról megmaradt, és a hűtőben búsan árválkodó főtt kukorica csőről egy éles kés segítségével vágjuk le a szemeket.
  3. Vegyük elő a késes robotgépet (ha ez nincs, akkor vágódeszka, éles kés, és egy kicsit több idő a hozzávaló), tegyük bele a négybe vágott hagymát, majd dolgozzuk a géppel finomra. Üssük hozzá a tojást, tegyük bele a levágott kukorica szemeket, a búzapelyhet (szerintem bármilyen gabona pehellyel működik, nekem éppen ez volt itthon), a fűszereket, és aprítsuk-keverjük össze a géppel. Sózni nem kell, hiszen a cukkinin van bőven.
  4. A cukkiniből nyomkodjuk ki a levet (papírtörlők közé téve igazán hatékonyak lehetünk), és adjuk a masszánkhoz. Tegyünk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy kicsit lazább, kicsit hígabb fasírt szerű anyagot kapjunk.
  5. Öntsünk egy lábasba annyi olajat, hogy kb 2 ujjnyi magasan legyen, és gyújtsunk alá.
  6. Két kanál segítségével formázzunk helyes kis gombócokat a fasírtból, finoman forgassuk bele egy kis zsemlemorzsába, és mehetnek a forró olajba, de csak közepes lángon süssük őket, mert könnyen megégnek! Néhány perc alatt átsülnek, közben egyszer fordítsunk rajtuk. Ha szép barnák, papírtörlőre/szűrőre szedve csepegtessük le róluk az olajat.
  7. Tálaljuk forrón, valamilyen mártogatóssal; nálunk házi ketchup került mellé.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 684
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

HáziBoszorkány

Mióta szakács: 2014.07.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

maradékmentő cukkinifasírt, cukkinifasírt tönkölybúzapehellyel, maradékmentő kukoricás-cukkinis fasírt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

768
csöves kukorica 1 db
cukkini 2 közepes db
vöröshagyma 1 kis db
tojás 3 db
tönkölybúzapehely 5 dkg
zsemlemorzsa 5 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl