Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricás-darált húsos pizza (Pizza 10.)

Kukoricás-darált húsos pizza (Pizza 10.)
Kukoricás-darált húsos pizza (Pizza 10.)
30 perc / sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a pizzát, mindig nagy adagot sütök belőle, így másnap is jó lesz. Többnyire igyekszem valami másfélét kitalálni, ez a legújabb.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A tetejére

ajánlat

A második tepsi pizzát megpakoltam pepperónival, így is bejött, szeretjük a csípőset.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta elkészítéséhez elsőként a meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sót, a tojást, a tejben felfutott élesztőt, s még annyi langyos vizet (kb. 3-4 dl), hogy kemény, de rugalmas tésztát kapjunk.
  3. Végül az olajat is beledolgozzuk, és sima tésztává dagasztjuk. Körülbelül egy órát pihentetjük-kelesztjük.
  4. Míg a tészta kel, előkészítjük a rávalót: elsőként a darált húst. Kevés, 1-2 kanál olajon megpergeljük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, kevés paprikát is szórunk rá, s addig pirítjuk, míg elpárolog a leve.
  5. Jöhet a paradicsomszósz:. A sűrített paradicsomot és a ketchupot összekeverjük a szárított zöldfűszerekkel, kevés sót és borsot szórunk bel, és összeforraljuk.
  6. A kukoricát leszűrjük, a sajtot megreszeljük.
  7. Ha legalább duplájára kelt a tészta, kettéosztjuk, külön-külön kinyújtjuk, 1-1 tepsit kibélelünk vele.
  8. Egyiket megkenjük fele paradicsomszósszal, rászórjuk a fele sajtot, a darált húst és a kukoricát. Előmelegített sütőbe toljuk.
  9. Míg sül, előkészítjük a másik pizzát az előzőhez hasonlóan, majd azt is megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 38×30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 595
elküldve: 2
receptkönyvben: 119
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kukoricás pizza, darált húsos pizza, tepsis pizza darált hússal, pepperónival bolondított pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1037
finomliszt 70 dkg
tej 1 dl
cukor 0.5 teáskanál
élesztő 2.5 dkg
1 kk
napraforgó olaj 0.5 dl
tojás 1 db
sűrített paradicsom 140 g
ketchup 100 ml
oregánó 0.5 tk
bazsalikom 0.5 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paprika 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
csemegekukorica 330 g
trappista sajt 40 dkg