Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricás-olívás kenyér

Kukoricás-olívás kenyér
Kukoricás-olívás kenyér
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szívesen kísérletezek kenyerekkel, most éppen egy ilyet hoztam :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Asütőt előmelegítjük 180 fokra. A liszteket, sót, sütőport összekeverjük.
  2. Felkarikázzuk az olívát, és összekeverjük a kukoricával, a reszelt fokhagymával és a tojások sárgájával, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a tésztába, majd apránként hígítjuk a vízzel (enyhén ragacsos, tészta állagúra).
  4. Sütőpapírral bélelt kenyérformába öntjük.
  5. Gázsütőben kb. 60 percet sütjük (tűpróba).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 592
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KajSzilvi

Mióta szakács: 2018.01.21.
8 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

kukoricás vekni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

352
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
kukoricaliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
csemegekukorica 14 dkg
fekete olajbogyó 5 db
zöld olajbogyó 4 dkg
fokhagyma 3 gerezd
tojás 2 db
1 teáskanál
víz 2 dl