Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricás rösti

Kukoricás rösti
Kukoricás rösti
65 perc / előkészület: 45 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család egyik kedvenc körete, vadételekhez szoktuk tálalni, de magában is gyorsan elfogy. Ebből az adagból 50 gombócot tudtam csinálni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit pucoljuk meg, majd reszeljük le nagyobbik lyukú sajtreszelőn.
  2. A krumplihoz hozzáadjuk a tojásokat, a felaprított hagymát, a kukoricát (leve nélkül) és ízlés szerint sót (kb. 2 kk) és borsot. Jól keverjük el, és adjuk hozzá a lisztet.
  3. A krumplis egyvelegből körülbelül 4 cm átmérőjű gombócokat formálunk és forró, bő olajban kisütjük őket. Ha a gombócok szétesnek az olajban, akkor tegyünk még hozzá egy kis lisztet. Aranybarnára sütjük, vigyázzunk, hogy ne legyen túl sötét, úgy a jó ha belül puha, kívül ropogós.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 494
elküldve: 3
receptkönyvben: 295
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

sharkynori

Mióta szakács: 2011.11.10.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rösti kukoricával, kukoricás krumpligombóc, krumplilepény kukoricával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

798
burgonya 2 kg
tojás 4 db
vöröshagyma 3 közepes fej
csemegekukorica 280 g
2 kk
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 14 evőkanál
napraforgó olaj 3 dl