Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricás-tejszínes csirkemell

Kukoricás-tejszínes csirkemell
Kukoricás-tejszínes csirkemell
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már napok óta kívántam egy csirkemelles-tejszínes-kukoricás ragut, de nem találtam olyan receptet, ami megfogott volna. A hozzávalók túl ízetlennek hangoztak, ezért úgy döntöttem, hogy füstölt krémsajtot teszek bele. Nem kellett csalódnom, nagyon jó ízt adott neki, karakteres lett tőle az étel. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, apró kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, vajon fehéredésig sütjük. A fokhagymát lereszeljük/áttörjük, hozzáadjuk.
  2. Amikor elfőtte a levét, egyszerre hozzáadjuk a konzerv kukoricát, a tejszínt és a füstölt sajt ízű tömlős sajtot. Ha szeretnénk kicsit intenzívebb füstölt ízt, akkor egy kevés füstölt sajtot is reszelhetünk bele.
  3. Ízlés szerint fűszerezzük. Majorannát mindig teszek bele, de volt rá példa, hogy egy kevés kakukkfű vagy bazsalikom is belekerült.
  4. 1-2 evőkanál kukoricakeményítőt adagolunk bele apránként, jól elkavarjuk benne. Ettől fog összesűrűsödni. Kóstolgatjuk, ha sótlannak találjuk, egy kiskanál delikáttal nem rontjuk el. Párolt rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 48
össznézettség: 40 446
elküldve: 3
receptkönyvben: 244
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kamarella

Mióta szakács: 2017.07.05.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kukoricás csirkeragu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

390
csirkemell filé 1000 g
főzőtejszín 5 dl
csemegekukorica 240 g
tömlős krémsajt 10 dkg
kukoricakeményítő 1 evőkanál
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd