Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricás tojásfánk

Kukoricás tojásfánk
Kukoricás tojásfánk
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors vacsorának és vendégváró falatkának egyaránt kiváló lehet!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Forrón hideg tejföllel és salátával kínálhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fél dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az 1 evőkanál liszttel elkevert élesztőt. Kevergetés nélkül lefedjük, majd 4-5 percre langyos helyre tesszük.
  2. Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat: a lisztet, a lecsöpögtetett kukoricát, a sót, a felfuttatott élesztőt, a felvert egész tojásokat, megmaradt tejet, és végül a főtt, lereszelt tojásokat.
  3. Serpenyőben olajat forrósítunk, és egy kanál segítségével korongokat helyezünk a forró olajba. Mindkét oldalát pirosra sütjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 325
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Noémilau

Mióta szakács: 2012.01.17.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
maradék ételből: maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kukoricás lángos, lepény főtt tojással, tojásos lángos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1121
csemegekukorica 30 dkg
főtt tojás 3 db
tojás 2 db
finomliszt 40 dkg
cukor 1 ek
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
tej 0.5 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl