Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricasaláta feta sajttal

Kukoricasaláta feta sajttal
Kukoricasaláta feta sajttal
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nigella Lawson receptjei szolgáltatták az ötletet ehhez a fogáshoz. A sütőtökös és görögdinnyés salátái alapján kreáltam ezt a kukoricás verziót, amelyekben a feta és a citromlében pácolt lilahagyma a közös. Szerintem így is izgalmas!

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a nagy fej lilahagymát megtisztítjuk, és hajszálvékony félkarikákra szeljük.
  2. A zöldcitrom (sima citrom) levét kinyomjuk, és abban hagyjuk pácolódni a hagymát legalább 10 percig, de még jobb, ha egy-két órát is pihen benne a hagyma.
  3. A kukorica levét leszűrjük, a fetát felkockázzuk, a petrezselymet durvára vágjuk, majd összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a bepácolt hagymát a levével együtt (ízlés szerint!), megborsozzuk és meglocsoljuk kevés olívaolajjal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 912
elküldve: 2
receptkönyvben: 291
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Sandrine

Mióta szakács: 2012.02.24.
57 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

fetás saláta, lilahagymás saláta, petrezselymes saláta, nigella-ihlette saláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

575
csemegekukorica 140 g
feta sajt 10 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
petrezselyem 0.5 csokor
citromlé 1 citromból nyert
olívaolaj 2 ek
bors 0 ízlés szerint