Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricasalátás szendvics

Kukoricasalátás szendvics
Kukoricasalátás szendvics
ráérős recept | szponzorált tartalom
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kukoricasaláta akkor az igazi, ha házi majonézzel készül. Ez lesz a receptünk alapja, ezért megmutatjuk, hogyan lehet különösebb erőfeszítés nélkül tökéletes majonézt csinálni. Fontos a friss tojás és a jó minőségű, elsőpréselésű napraforgóolaj. A majonézt egyszerűen lehetetlenség nem szeretni, nagyon sok ételhez illik, és már-már unalmassá vált fogásokat is feldobhatunk vele. Érdemes a fő alapanyagokat, a tojást és az olajat hideg helyre tenni a készítés előtt, mert sokkal jobb lesz a majonézünk állaga. 

Most a már említett kukoricasalátához készítjük a házi majonézt, amibe kerülni fog még néhány aranybarnára pirított csirkemellkocka, főtt kukoricaszemek és rengeteg friss fűszer. Sőt, itt még nem állunk meg, ezt a gazdag és tartalmas salátát két szelet kovászos kenyérbe pakoljuk, fodros saláta és csemegeuborka kíséretében.

Tökéletes uzsonna lehet munkába, suliba vagy akár kirándulásra is!

hozzávalók / 8 adag

Majonéz

Saláta

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Majonéz

  1. Válasszunk szét 3 tojást. A fehérjékre most nem lesz szükségünk, félretehetjük süteményekhez, habcsókhoz, vagy akár le is fagyaszthatjuk őket.
  2. A sárgájákat keverjük el a sóval, borssal, mustárral és ecettel, majd folyamatos kevergetés mellett, lassan és nagy odafigyeléssel csurgassuk hozzá a napraforgóolajat.
  3. Miután felvette az olajat (kb. 2,5-3 decit), kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsük még sóval, ecettel vagy akár egy kevés cukorral. Mindenki kóstolt már majonézt, szóval nagyjából be lehet lőni, milyen ízvilágúnak kellene lennie.
  4. Felhasználásig hűtőben tároljuk (kb. 2 napig fogyasztható).

Saláta

  1. A kukoricacsöveket megpucoljuk, és sós vízben megfőzzük. (30-35 perc alatt)
  2. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd kevés napraforgóolajon aranybarnára sütjük őket.
  3. A kihűlt kukoricacsövekről a szemeket levágjuk, a csirkemellszeleteket felkockázzuk, a fűszernövényeket és az újhagymát finomra aprítjuk.
  4. Egy nagyobb keverőtálban a majonézt a tejföllel kikeverjük, majd az imént említett hozzávalókat is hozzáadjuk. Alaposan átforgatjuk, majd összeállítjuk a szendvicseket.

Összeállítás

  1. A kenyérszeleteket megpirítjuk, a salátaleveleket megmossuk, és a csemegeuborkákat vékonyan felszeleteljük.
  2. A kenyérszeletekre kerül 2 salátalevél, 2-3 evőkanál a kukoricasalátából, néhány szelet uborka, és újabb salátaréteg. Majd egy pirított kenyérszelettel zárjuk.
  3. Vágjuk ketté a szendvicseket, és máris fogyaszthatjuk!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 338
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vénusz

Mióta szakács: 2015.02.17.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig, reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból, maradék tojásból
kategória: szendvics
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

extra szendvics

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

galiné jutka
galiné jutka Tue, 2020-09-22 11:26

Soha nem használok ecetet, semmibe , citromlét facsarok mindenbe. Probájátojk meg Ti is .

512
tojássárgája 3 db
mustár 1 teáskanál
ecet 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2.5 dl
csöves kukorica 2 db
csirkemell filé 250 g
kapor 3 szál
metélőhagyma 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
tejföl 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
kenyér 8 szelet
salátalevél 10 db
csemegeuborka 6 közepes db