Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Különleges almaleves

Különleges almaleves
Különleges almaleves
180 perc / előkészület: 90 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis délutáni időtöltés. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 3 Golden almát, aminek kicsit már sötétsárga a héja, meghámozzuk (a héját nem dobjuk el). Az almát apró kockákra vágjuk. Tejszínes vízbe felrakjuk főni, teatojásba fahéjat, szegfűborsot, és csillagánizsból egy ici-pici darabot teszünk, és a főzőlébe eresztjük.15-20 percig főzzük.
  2. Vizet teszünk fel forrni cukorral, és az alma héját beleengedjük egy két percig, majd jégbe helyezzük, hagyjuk benne kihűlni. A héjat majd újra a cukros vízbe tesszük, és hagyjuk teljesen megfőni.
  3. Mire megfő a héj, addigra a víz leredukálódik, és ezt a megfőtt almadarabokhoz öntjük, majd termomixerrel (praktikusabb, hiszen beállítható a hőfok és az állag) vagy turmix gépben teljesen krémesre turmixoljuk.
  4. Híg keményítővel sűrítjük. Egy piros almát meghámozunk. A héját lepréseljük 2 szilikon lappal, és sütőben 180 fokon sütjük (majd szélezzük és formára vágjuk). A lime zseléhez, a lime húsát és héját (egybe, hogy ki lehessen venni) cukorral sziruppá főzzük, mentával ízesítjük, és hideg zselével bekötjük (zselatin), formázzuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 796
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Otti

Mióta szakács: 2014.02.23.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

almaleves, krémes almaleves limezselével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

216
alma 3 közepes db
alma 1 közepes db
réteslap 1 db
cukor 10 dkg
fahéjrúd 1 db
szegfűbors 2 g
csillagánizs 1 db
lime 1 közepes db
zselatin 1 teáskanál
víz 10 dl
menta 1 szál