Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Különleges csokis-meggyes

Különleges csokis-meggyes
Különleges csokis-meggyes
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A különleges, kedvenc csoki mousse tortámat alakítottam át a Haas Natural versenyére, feketeerdő ízkombinációval.

Liszt, vaj nélkül, nagyon kevés cukorral...

A mandulás alapon vanília, konyakos meggy-keserű csoki... hatalmas ízharmónia.

hozzávalók / 10 adag

Az alaphoz

A fehér krémhez

A meggyes zseléhez

A csoki mousse-hoz

ajánlat

Egy kis kupica meggylikőr és egy nagy pohár hideg víz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este a meggyet 3 darab szegfűszeggel és 100 g konyakkal beáztatjuk és a hűtőben hagyjuk. A torta készítésekor jól lecsepegtetjük, a lé minden cseppét felfogva.
  2. Az alaphoz vízfürdőn felolvasztjuk a csokit, kissé kihűtve hozzákeverjük az összes többi anyagot, és egy sütőpapírral kibélelt, levehető aljú tortaformában 170 fokon 15 percig sütjük.
  3. Ha kissé kihűlt az alap, a hűtőbe tesszük, elkészítjük a vaníliapudingot, kihűtve az alapra kenjük, vissza a hűtőbe.
  4. A jól lecsepegtetett meggyet szépen körbe-körbe rátesszük a vanílakrémünkre.
  5. Elkészítjük a zselét. Megmérjük, hogy hány dl konyakos meggylevünk van, ezt kell annyi vízzel kiegészíteni, hogy 5 dl-t kapjunk. A vizet felforrósítjuk, belekeverjük a zselatint, ha már egynemű, hozzáadjuk a meggylevet is, és a hűtőbe tesszük kocsonyásodni, de nem szabad teljesen megkötnie.
  6. Amíg kocsonyásodik a zselénk, elkészítjük a csokimousset; a tejszínt felforralva ráöntjük a darabos csokira, hűtjük, ha már 35-38 fokos (langyos-hideg), összekeverjük a felvert tejszínnel.
  7. Kivesszük a tortánkat a hűtőből, kanállal rámerjük a meggyekre szépen lassan a félig megkötött zselét, vissza a hűtőbe, ha teljesen megkocsonyásodott a zselé, szépen kanalanként rákenjük a csokimousset is.
  8. Vissza a hűtőbe, 4-5 óra elmúltával levesszük a tortakarikát, csokiforgáccsal, porcukorral, rászitált kakaóval, meggyszemekkel díszítjük, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 717
elküldve: 17
receptkönyvben: 259
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis-meggyes szelet, csokihabos-meggyzselés szelet, csokimousse meggyzselével lisztmentesen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Tue, 2014-05-20 19:05

Szia, kedves SuTimi, orulok, hogy izlett, tenyleg, nagyon tomeny a torta, a ket reteget (a zseleset es a feheret) en talaltam ki hozza, az eredeti recept egy nagyon hires gorog cukrasze, Stelios Paliarose. Meggyes csoki mousse torta, az alapja es a csoki mousse eredeti, csak a csokis reteget osszekeveri kicsepegtetett meggyel,. Ez a kedvenc csoki tortam...a masik ket reteg nelkul...:) Koszi, hogy kiprobaltad, udv; Eva

SüTimi
SüTimi Tue, 2014-05-20 13:15

Ez annyira jól nézett ki, hogy ki kellett próbálni :) Nagyon finom lett! Elsőre elfogyott a torta fele :)
Mondjuk nálam az alapja egy sima kakaós piskóta lett, a zselatinos réteggel jól megszenvedtem és nekem a teteje túl tömény volt (legközelebb több tejszínt verek fel), az összhatás tényleg ISTENI! :)

evaneo
Oli(E)va / evaneo Tue, 2014-05-20 19:08

Szia Timi, legyszi, nezd meg a felso valaszt, veletlenul a hozzaszolast nyomtam meg a valasz helyett, bocs...:)

534
mandula 125 g
porcukor 100 g
tojásfehérje 60 g
habtejszín 50 g
kukoricakeményítő 10 g
étcsokoládé 50 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
zselatin 15 g
cukor 1 csapott ek
meggy 500 g
konyak 1 dl
szegfűszeg 3 db
csokoládé 350 g
habtejszín 300 g
habtejszín 150 g