Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Különleges piskótás alagút

Különleges piskótás alagút
Különleges piskótás alagút
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy kaptuk a receptet, és kipróbáltuk. Azóta a család egyik kedvence.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A közepéhez

A krémhez

A csokimázhoz

ajánlat

Lazább és finomabb a krém, ha keményre felvert Hulala tejszínhabot keverünk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 6 tojásos piskótát sütünk, melyet lazán feltekerünk.
  2. A "közepéhez" valókat összedolgozzuk, a tojás kemény habját lazán belekeverjük.
  3. Kivajazott, kis méretű őzgerinc formában sütjük, kb. 180 fokon (légkeveréses sütőben).
  4. A krémhez a pudingot 2 dl tejjel sűrűre főzzük. Majd félretesszük hűlni.
  5. 15 dkg cukrot a 15 dkg Rama-val habosra keverjük.
  6. Ha kihűlt, akkor a kettőt összekeverjük.
  7. A krémet ízlés szerint rummal ízesítjük.
  8. A tekercset kiterítjük, a krémmel megkenjük, az őzgerinc rudat ráfektetjük, majd feltekerjük.
  9. A tetejét csokimázzal bevonjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 485
elküldve: 1
receptkönyvben: 163
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ingryd

Mióta szakács: 2009.10.18.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

különleges piskótaalagút, piskótás alagút puncspudingos krémmel töltve, kávés-diós piskótaalagút puncsos krémmel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

530
finomliszt 6 evőkanál
tojás 6 db
cukor 6 ek
sütőpor 2 kávéskanál
tojássárgája 4 db
porcukor 4 ek
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
kávé 1 kk
sütőpor 0.5 csomag
dió 8 dkg
finomliszt 4 evőkanál
tojásfehérje 4 db
puncs pudingpor 1 csomag
tej 2 dl
cukor 15 dkg
margarin 15 dkg
rum 1 teáskanál
margarin 10 dkg
cukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 1 ek