Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Különleges pite

Különleges pite
Különleges pite
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját ötlet, ami volt itthon, abból hoztam össze. Finom lett, én szentjánoskenyérliszttel készítettem, mivel mi szeretjük, de lehet dió vagy mák helyette.

hozzávalók / 5 adag

a tésztához

a töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

a tészta

  1. Egy keverőtálba tesszük a tejfölt, zsírt, tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot, sót, citromlevet, kb. 20 dkg lisztet, a sütőport.
  2. Majd a maradék lisztet lassan adagolva tésztát gyúrunk, hidegre tesszük 30 percre.

a töltelék

  1. A tojásfehérjéket habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a szentjánoskenyér lisztet (vagy diót/mákot), a banánokat karikára vágjuk.
  2. A tésztát két részre osztjuk majd elnyújtjuk az egyik lapot olajjal kikent tepsibe rakjuk, rákenjük a tölteléket, a tetejére rakjuk a banánkarikákat, majd rárakjuk a maradék lapot.
  3. 180 fokon 35-40 percet sütjük, tálaláskor porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 570
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós-banános pite, gyümölcsös pite, diós vagy mákos pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

986
tejföl 15 dkg
sertészsír 15 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
citromlé 1 fél citromból nyert
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 1 db
tojásfehérje 2 db
cukor 10 dkg
dió 10 dkg
banán 2 nagy db