Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Különleges töltött ostya

Különleges töltött ostya
Különleges töltött ostya
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám készítette, finom, bár lehet, kissé vastagabbra sikeredett a tészta, de ez nem változtat az ízén.

hozzávalók / 4 adag

a tésztához

a krémhez

továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

a tésztához

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a pudingport, a lisztet a sütőporral, és tésztát gyúrunk.
  2. Amekkora az ostyalap, akkorára nyújtjuk ki, és olajjal kikent tepsiben sütjük, 180 fokon kb. 15-18 percet.

a krémhez

  1. A cukorra öntjük a tejet, és főzzük, míg besűrűsödik (kb. 45-55 perc).
  2. A margarint hozzákeverjük a még forró krémhez, és hagyjuk, míg elolvad, majd hozzákeverjük a kekszet és a rumot.

továbbá

  1. Az ostyalapra kenjük a krém felét, erre jön a tészta, majd a maradék krém és az ostyalap.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 646
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

házi nápolyi, házi ostyás süti, krémes ostya

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1277
margarin 12.5 dkg
porcukor 5 dkg
pudingpor 1 tasak
finomliszt 12.5 dkg
sütőpor 1 teáskanál
tej 1 l
cukor 30 dkg
margarin 12.5 dkg
kekszmorzsa 15 dkg
rum 1 ek
ostyalap 2 db