Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kurkumás humusz

Kurkumás humusz
Kurkumás humusz
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Magyarul csicseriborsó krém. Mikor kiköltöztem Londonba, rengeteg hummuszt ettem, mert ez volt a legolcsóbb. Azóta enyhe függőségem lett, a legjobban nyers zellerszárral szeretem. Használhatjuk tortillába, pitába vagy mártogatósnak. Sok sok növényi alapú fehérje, rost és gyulladáscsökkentő kurkuma kombinációja. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsó konzervet leszűrjük, átmossuk, majd egy robotgépbe tesszük.
  2. Hozzáadjuk az olívaolajat, tahinit, citromlevet, sót, borsot és a kurkumát, és összeturmixoljuk.
  3. Mialatt megy a gép, szépen lassan hozzáöntjük a vizet. Sima, krémes állagúnak kell lennie.
  4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg adhatunk még hozzá citromlevet is.
  5. Friss, nyers zöldségekkel a legjobb tízórai/uzsonna.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 694
elküldve: 0
receptkönyvben: 120
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

thefoodcrafter

Mióta szakács: 2015.01.11.
18 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

csicseriborsókrém, hummusz, humusz kurkumával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

304
csicseriborsó 200 g
olívaolaj 2 ek
tahini 2 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
1 teáskanál
fekete bors 1 csipet
kurkuma 1 teáskanál
víz 75 ml