Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kuszkusz-bizi

Kuszkusz-bizi
Kuszkusz-bizi
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rizi-bizinél gyorsabban pár perc alatt elkészíthető köreten törtem a fejem, a nagy melegre való tekintettel.

Egészséges finomság lett belőle, a gyerkőcök csak úgy falták.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldborsót a vajon 5 perc alatt megpároljuk, sóval, ételízesítővel, kurkumával ízesítjük.
  2. Beletesszük az apróra vágott petrezselymet, és felöntjük a vízzel.
  3. Amikor a víz felforr, beletesszük a kuszkuszt, és levesszük a tűzről.
  4. Légmentesen letakarjuk, és 5 percig várunk, amíg a couscous felszívja a vizet.
  5. Forrón tálaljuk!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 63 075
elküldve: 16
receptkönyvben: 716
elkészítve: 59/70
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
131 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

zöldborsós kuszkusz, kuszkusz borsóval, zöldséges kuszkusz

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tájfun
Tájfun Sun, 2014-10-12 14:03

Kedves Dia!
Elkészítettem ezt az ételt, tetszik, nagyon jó lett. Elmentettem, máskör is csinálok.
Kurkumám nem volt itthon, helyette curryt tettem bele, nem rontotta el.
Megjegyzés: A hozzávalókban olaj, az elkészítésben vaj szerepel-

Üdv. Tájfun

Lücien
Lücien Tue, 2014-03-04 15:34

Kedves Dia!
Köszönöm ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet.
Ha csak felnőtteknek készül némi (csípős) curryporral még finomabb. IMÁDOM! =D

Zsu1000
Zsu1000 Fri, 2013-06-07 11:49

Ma elkészítettem, nagyon finom. Remélem a családnak is ízleni fog.
Üdv.Zsu

witch
witch / witch Fri, 2012-07-27 16:32

Kedves Dia!
Mire rakattintottam, hogy elkeszitem, mar kesz is volt!
Hat a kurkumat nem ajanlom kihagyni, mert az illata meg
a szine fenomenalis! :) En raktam egy kis borsot melle, mert
ugy hallottam, akkor fejti ki jotekony hatasat.
Halas koszonet a Nagy Melegnek, hogy ravett a recept
kitalalasara! :D
udv:witch

witch
witch / witch Sun, 2012-07-29 14:35

Kedves Dia!
Igazan nincs mit! Orulok, hogy ujat mondtam.
Itt a NoSalty-n ez nem konnyu. :)
udv:witch

kicsivik
kicsivik / kicsivik Fri, 2012-07-13 19:03

Tényleg nagyon jó neve! Kapásból u-nak olvastam a bizi első i-jét. Egy kicsit magamra is ismertem, mert szeretem a kuszkuszt nagyon. Majd jót nevettem.

diavega
DiaNatura / diavega Sun, 2012-07-15 07:59

:))))
Örülök, hogy megnevettettelek!
Próbáld ki így is és ha ízlett, írd meg!
Üdv, Dia

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-07-13 17:49

Nagyon érdekes és figyelemfelkeltő a neve, a látványról már ne is beszéljünk,( most azonnal tudnék egy kis tálkával enni :-) ), és a végeredmény csak csodás lehet.:-))
Mentés, köszönöm.:-))
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

diavega
DiaNatura / diavega Sun, 2012-07-15 08:03

Köszönöm kedves Éva-Anyóca!
Gyorsan elkészül, bár már nincs olyan nagy meleg, és jöhetnek újra a komplettebb fogások...:)
Nagyon szép hétvégét kívánok neked is!
Üdv, Dia

Koszider
koszider / Koszider Thu, 2012-07-12 18:25

A receptnek is örülök, mivel épp mostanában kísérletezem a kuszkusszal (ízlik!), de a recept neve! Irigykedem, hogy nem én találtam ki. :-))
Üdvözöl: Koszider

diavega
DiaNatura / diavega Fri, 2012-07-13 10:29

Kedves Koszider!
Örülök nagyon, hogy tetszik! :) Én is kísérletezgetek, mivel a lányom rákapott a kusz-kuszra, tegnap még reggelire is azt akart enni :), szóval muszáj lesz többféle módon elkészíteni.
A recept neve...hol van az a Fára mászó hangyáétól! :))))
Üdv, Dia

Koszider
koszider / Koszider Fri, 2012-07-13 11:33

Kedves Dia, az a nagy különbség, hogy ez a bizi a Te saját kútfőd, míg én simán átvettem a kínaiak elnevezését - hát, persze, nekem is tetszett, hogy így hívják, de sajna, nem én találtam ki.
Koszider

193
zöldborsó 200 g
kuszkusz 120 g
napraforgó olaj 2 ek
víz 250 ml
ételízesítő 1 kávéskanál
kurkuma 1 kk
petrezselyem 1 csokor
1 tk