Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kuszkuszos frittata

Kuszkuszos frittata
Kuszkuszos frittata
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom anyukája kiselejtezett rengeteg főzős újságot. Én pedig lecsaptam rájuk. Ezt a receptet egy Blikk Nők Konyha magazinban találtam, de kissé átalakítottam. Az enyémről hiányzott az aszalt paradicsom, de legközelebb paradicsommal fogom készíteni, mert nagyon illik hozzá.

hozzávalók / 2 adag

A kuszkusz elkészítéséhez

A frittatához

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 15 dkg kuszkuszt megfőzzük az alábbi módon: a kuszkuszt olívaolajon (a tarhonyához hasonlóan) megpirítjuk. Ügyeljünk, nehogy leégjen. Tegyünk oda annyi sós vizet egy lábasban, amennyi ezt a mennyiségű kuszkuszt ellepi. Forraljuk fel, majd öntsük a kuszkuszra. Egy percig főzzük össze, majd zárjuk el a gázt, és fedjük le a lábast. A kuszkusz fel fogja szívni a maradék vizet.
  2. Az 5 tojást keverjük össze a főtt kuszkusszal.
  3. A masszát sózzuk, borsozzuk.
  4. Adjuk hozzá a tejszínt és parmezánt.
  5. Aprítsuk fel a hagymákat, adjuk a masszához.
  6. Melegítsük elő a sütőt.
  7. Kenjük ki a formát margarinnal, majd öntsük bele a masszát.
  8. Fél óra alatt süssük készre a sütőben.
  9. Félidőben szórhatunk még rá sajtot, karikára vágott hagymát.
  10. Ha kész megspékelhetjük még metélőhagymával és szárított paradicsommal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 176
elküldve: 8
receptkönyvben: 245
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

frittata kuszkusszal, kuszkuszos omlett, fűszeres tojásos egytálétel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Effie
Effie Sat, 2015-04-04 18:25

Elkészítettem, a tetejére paradicsomkarikákat tettem, nagyon finom lett :) köszönöm szépen! :)

779
kuszkusz 15 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
tojás 5 db
habtejszín 40 ml
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
szárított paradicsom 5 dkg
vaj 1 ek