Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kvircedli ahogy La fée de cuisine készíti

Kvircedli ahogy La fée de cuisine készíti
Kvircedli ahogy La fée de cuisine készíti
65 perc / előkészület: 55 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kvircedli egy sváb ünnepi sütemény, amely borlevesbe mártogatva az igazi. Móron mi így készítjük.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tojásokat, a tojássárgáját és a cukrot robotgéppel jól kikeverjük. Ehhez a masszához adjuk hozzá a lisztet, a citromhéjat és a szalalkálit, majd jól átgyúrjuk.
  2. A tésztánkat kb. 1-1,5 cm vastagra kisodorjuk. A nyomóformánkat meglisztezzük, és a tésztánkon végiggörgetjük, majd a minták széle mentén felszeleteljük.
  3. Egy éjszakára hagyjuk száradni. Másnap sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, alacsony hőmérsékleten szép sárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 220
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Kwierzetl, német sütemény, sváb sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

513
finomliszt 90 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 60 dkg
szalalkáli 15 g
tojássárgája 2 db
tojás 6 db