Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kvircedli Györgyitől

Kvircedli Györgyitől
Kvircedli Györgyitől
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kvircedli egy babapiskótára emlékeztető sváb sütemény, amit kifejezetten ünnepi alkalmakra, karácsonyra, farsangra, lakodalmakra sütöttek. Borleveshez, borozgatáshoz, a gyerekek kakaóhoz eszegették, mártogatták.

A nyomóminta téglalap alakú fából készült, mind a négy oldalán különböző motívumokkal díszített. A recept a szomszéd, svábok lakta faluban lakó kedves ismerősömtől származik.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A porcukrot az egész tojásokkal és a tojássárgájával nagyon habosra keverjük, szinte fehéredésig.
  2. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, szalalkálit és a lisztet.
  3. Tésztává gyúrjuk, és 1 cm vastagra nyújtjuk.
  4. A tészta tetejét nyomófával megmintázzuk, majd derelyevágóval a minták széleit elvágjuk. A formát és a tészta tetejét is lisztezzük, ne ragadjon a tészta a formába.
  5. Lisztezett konyharuhán egy éjszakán keresztül hagyjuk száradni.
  6. Másnap sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és világosra sütjük. Nem szabad megbarnítani, kiszárítani!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 329
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Kwierzetl, német sütemény, sváb sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Magika71
Magika71 Wed, 2013-09-04 16:15

Kedves Györgyi!
Gyerekkorom kedvenc sütije, köszönöm, hogy megosztottad. A nagymamám sokszor sütötte nekünk karácsonykor. Esetleg van ötleted, hogy hol tudok nyomómintát venni? A neten nem találok sehol :-(

kovigyrogy
Kovács Györgyi / kovigyrogy Wed, 2013-09-04 21:40

Szia! Én is a neten kutakodva találtam.Van nagyobb,kisebb,olcsóbb drágább.
A nagy formát itt rendeltem:http://www.fa-art.abbcenter.com/?id=20525
A kicsit pedig itt:http://www.jofogas.hu/fejer/Kvircedli_mintazo_11414933.htm?g=hl6y9k0f-4oau1oj5462-0vcwkor&gp=0
Remélem tudtam segíteni!

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-09-04 15:04

Kedves Gyorgyi! Nagyon orulok, hogy feltetted ezt a sutit. Szeretnem tudni, hogy ha nincs nekem nyomomintam, akkor csak siman teglalapalaku darabokra vagjuk?
Ha nem banod, megkerdezhetnem, hogy melyik videkrol, melyik svab falubol valo a recept? En is svab szarmazasu vagyok, Budapest egyik kulkerulete Soroksaron nottem fel, es nem hallottam meg errol a sutirol. Lehet, hogy csak azert mert fiatalon elkerultem onnan. Koszonom szepen a receptet!
Udvozlettel: Veronika

531
tojás 3 db
tojássárgája 3 db
porcukor 25 dkg
szalalkáli 10 g
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 50 dkg