Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kyabetsu gyōza - Japán káposztagombóc

Kyabetsu gyōza - Japán káposztagombóc
Kyabetsu gyōza - Japán káposztagombóc
180 perc / előkészület: 120 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom az ázsiai konyhát és imádom a hússal töltött gombócot. Korábban feltettem már két mandu receptet, ami ennek a koreai változata. Most eljött az idő, hogy bemutassam a japán gyozát. Ezt a fajta hajtogatási és dekorációs technikát a Tasty oldalán találtam, a töltelék pedig a hagyományos gyoza mindenféle különösebb variálás nélkül. Kb. 25 gombóc jön ki belőle.

hozzávalók / 4 adag

Zöld tészta

Fehér tészta

Töltelék

Sütőzsiradék

Minden fázishoz

ajánlat

Elég laktató, de egy tányér rizs mindig jól jön hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A zöld tészta hozzávalóit tálban összekeverjük egy fakanállal, majd afféle "markolós" technikával egységes tésztát dagasztunk belőle a kezünkkel. Ha a liszt beszívta a nedves hozzávalókat, kitehetjük deszkára, úgy könnyebb gyúrni.
  2. Ugyanezt megcsináljuk a fehér tészta hozzávalóival is, majd mindkét tésztát külön tálba téve letakarjuk és félretesszük.

Töltelék

  1. A kínai kelkáposztát, az újhagymát és a fokhagymát darálóban összeaprítjuk.
  2. Minden hozzávalót alaposan összekeverünk egy nagyobb tálban.

Gombóc

  1. Mindkét tésztát félbevágjuk (két részletben könnyebb elkészíteni). A zöld tésztát sodrófával vékonyra nyújtjuk, nagyjából 20 cm hosszú és 10 cm széles legyen.
  2. A fehér tésztát olyan hosszú hengerré gyúrjuk, amilyen hosszú a zöld tészta lett, majd a közepére tesszük, és összetekerjük. Így kívül zöld lesz, belül fehér. Nagyjából 5 cm vastag kell legyen.
  3. Késsel 1 cm vastag karikát vágunk belőle, és belülről kifelé haladva kissé kinyújtjuk a kezünkkel, hogy a fehér rész nyúljon jobban. Lisztezett deszkán (könnyen ragad!) vékonyabbra nyújtjuk sodrófával. Ne legyen papírvékony, mert sütés közben ki fog szakadni.
  4. Egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk a közepébe, félbehajtjuk (levegő ne maradjon benne), majd a külső zöld részt szép rojtosra hajtogatjuk.
  5. Lisztezett deszkára sorakoztatjuk a kis káposztaföldünket, és folytatjuk a tészta másik felével a munkát.

Sütés

  1. Egy szélesebb fazékban 1 liter vizet felteszünk forrni, majd levesszük a lángot, és hagyjuk zubogni.
  2. Teflon serpenyőben (amire tuti nem ragadnak oda) 2 dl olajat hevítünk, és annyi gombócot teszünk bele a fehér részével lefelé, amennyi kényelmesen elfér. Nekem 3 részletben sikerült őket megsütnöm. Letakarva sütjük őket 10-15 percig.
  3. Ha megpirult az aljuk, áttesszük őket a gőzfürdőbe a zöld részükkel lefelé (amúgy is fejre fognak fordulni, mintha tudnák, hogy így kell nekik). További 10-15 percen keresztül főzzük őket, hogy a zöld tészta se maradjon nyers.
  4. Megsütjük-főzzük a többit is, majd tányérra helyezve szójaszósz-mártogatóssal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 487
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
75 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: nehéz
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Káposzta alakú dumpling, japán dumpling, spenótos gyoza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

679
spenót 100 g
finomliszt 150 g
1 csipet
finomliszt 320 g
víz 150 ml
1 csipet
kínai kel 200 g
darált sertéshús 250 g
újhagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
szójaszósz 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
1 kávéskanál
bors 1 csipet