Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lábasban párolt báránycsülök

Lábasban párolt báránycsülök
Lábasban párolt báránycsülök
155 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az öntöttvas edények nagyon praktikusak, mert egy edényben elvégezhetjük az összes főzési műveletet, és kisebb hő mellett is könnyedén puhulnak benne az ételek. Sajnos, méretük miatt nem minden sütőbe férnek bele.

hozzávalók / 10 adag

  • 10 db báránycsülök
  • 100 ml olívaolaj
  • 150 g vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 150 g sárgarépa
  • 100 g édeskömény
  • 2 ek kapribogyó
  • 300 ml konzerv paradicsom
  • 2 ek méz
  • 300 ml fehérbor
  • alaplé
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • koriander
  • petrezselyemzöld
  • só 
  • bors
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 3 db babérlevél
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsünk elő egy kb. 8 literes öntöttvas lábast (akinek nincs, egy mélyebb sütőtepsit). A húsainkat mossuk meg, csepegtessük le. Sóval, borssal fűszerezzük. A lábasban hevítsük fel az olajat, és süssük kérgesre a húsaink minden oldalát, és a lábasból kivéve tegyük félre. 
  2. A lábasban, amit a húsainkhoz használtunk, durva szeletekre vágott hagymát és a zúzott fokhagymát kezdjük el pirítani. Dobjuk hozzá az aprított sárgarépát, édesköményt, kakukkfüvet, rozmaringot, és csak pirítsuk tovább, míg a zöldségek is enyhe színt nem kapnak. Majd dobjuk bele kapribogyóinkat és a konzerv paradicsomot. Tegyük bele a mézet és az egészet öntsük fel a borral. Fűszerezzük sóval, borssal, szegfűszeggel és a babérlevéllel, majd forraljuk fel az egészet, és kavargassuk benne az alapanyagokat.
  3. Helyezzük bele a báránycsülkeinket, öntsünk rá annyi alaplevet, hogy a csülköket háromnegyedig ellepje, és ismét főzzük fel, majd lábas esetében takarjuk be fedővel, tepsinél fóliával. Helyezzük be az ételt a 180 fokra előmelegített sütőbe, és pároljuk 120 percig.
  4. Tálaláskor tegyük csülkeinket tányérra, csonttal sokkal dekoratívabb, mint csont nélkül. Szűrjük le a gyönyörű párolólevünket, passzírozzuk bele a darabos tartalmát, és vonjuk be vele sültjeinket. (Ha szükséges, sűrítsük enyhén.) Igény szerint vajjal dúsítsuk.
  5. Durvára vágott petrezselyem és koriander keverékével díszítsük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 966
elküldve: 2
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

párolt báránycsülök, zöldfűszeres-paradicsomos báránycsülök

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!