Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lábasban sült csirkecombok

Lábasban sült csirkecombok
Lábasban sült csirkecombok
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a melegben nem akartam a sütőt működtetni. Gondoltam, a lábasban sütve nem lesz olyan meleg a konyhában. Így született meg ez a recept. Kis ötletet merítettem az Ízletes. hu-ról. Köszönet érte. Rizibizit ettünk hozzá.

Eddig nem is gondoltam, hogy lábasban is lehet sült csirkét készíteni. Nagyon finom így! Talán még szaftosabb is, mint tepsiben.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármikor, de főleg ebédre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk. Aki nagyon nem szereti, leveheti a bőrét, de ebben az esetben én nem bántam meg, hogy rajtahagytam. Ha nagyok a combok, a csontnál érdemes kicsit bevágni.
  2. Igény szerint sóval vagy ételízesítővel vagy fűszerkeverékkel ízlés szerint megszórjuk, és bedörzsöljük.
  3. Rövid ideig állni hagyjuk, közben megpucoljuk és felaprítjuk a vörös- és fokhagymát.
  4. Előveszünk egy akkora lábast, amibe elférnek egymás mellett a combok. Itt nem javasolt egymásra tenni őket.
  5. A lábasba mehet a zsír és az olaj, majd a vöröshagyma. Amikor a hagyma már szép üveges, beletesszük a csirkecombokat és a fokhagymát. Lassú tűzön aranybarnára sütjük. Természetesen meg-megforgatjuk.
  6. Ha már szép a színe, kicsit megborsozzuk, és felöntjük a levessel. Teszünk rá fedőt. és közepes lángon puhára pároljuk. Közben néhányszor megforgatjuk. A comb méretétől függ, hogy 45 perc vagy 70 perc kell neki.
  7. Figyelni kell rá, ha szükséges, mehet még rá leves.
  8. Ha már majdnem jónak ítéljük meg, levesszük a fedőt, és a levét elpárologtatjuk. Közben érdemes forgatni, hogy piruljon még a comb.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 36 377
elküldve: 8
receptkönyvben: 172
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, AB0 diéta – A vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirkecomb, fokhagymás csirke, teflonban sült csirkehús

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Sat, 2014-09-13 19:37

Kedves Marcsi!
Elkészítettem a combokat! Hát, soha nem gondoltam volna, hogy lábasban ilyen finom porhagyós , piros husikat lehet sütni.Dugdosnom kellett a férjem elől, hogy maradjon másnap ebédre.Rizzsel és párolt zöldséggel körítettem.Egy közepes paradicsomot és egy fél zöldpaprikát kis kockákra vágva főztem a szaftjához.
Nem volt hátrányára. Köszönöm a receptet és szeretettel köszöntelek névnapod
alkalmából. Üdvözlettel : Zsuzsa

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2014-09-15 19:36

Kedves Zsuzsa!
Nagyon örülök, hogy ízlett ez elkészített finomság!
A névnapi köszöntést külön nagyon szépen köszönöm!
További szép estét: Marcsi

b-n
b-n Sun, 2013-07-28 10:20

Idén ennél melegebb már nem lesz, szóval még a lábasból is dőlt a meleg....és a jó illat. Mire a család felér a partról már a második adag is elkészül. Tésztasalátával és dinnyével ideális szieszta előtt. Máskor is elkészítem, jó kis recept és nagyon finom!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sun, 2013-06-30 18:41

Szia!
Nekem is hihetetlennek tűnt amíg nem próbáltam ki.
Üdv.: Marcsi-Boszi

köleskása
köleskása Tue, 2015-11-24 20:58

Kedves Marcsi! Alsócombból is el lehet készíteni? Merthogy épp az van itthon. Ha igen, a sütési idő is kevesebb lesz? Előre is köszönöm a választ!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Tue, 2015-11-24 22:36

Kedves "köleskása"! Eddig csak felső combból készítettem, de szerintem lehet alsóból is. Ha én készíteném, időnként megnézném, hogyan alakul a csontnál a sülése. Ha kipróbáltad, oszd meg velünk is a tapasztalatodat. Sok sikert!

607
csirke felsőcomb 8 db
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 5 gerezd
alaplé 10 dl
disznózsír 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint