Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lábastorta

Lábastorta
Lábastorta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lábas elnevezést azért kapta, mert eredetileg nem tortaformában készült, hanem egy lábasban. Lisztérzékenyek is ehetik, mivel dió van benne liszt helyett, a zsemlemorzsa meg kihagyható.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

Az öntethez

A csokimázhoz

A sütőforma előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  3. Hozzákeverjük a diót, a kakaót, a zsemlemorzsát és a mazsolát.
  4. Kivajazott, kilisztezett  lábasba vagy tortaformába tesszük és kb. 30 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük.)
  5. Az öntethez a hozzávalókat elkeverjük és a tortát meglocsoljuk vele. Éjszakára hűtőbe tesszük.
  6. A mázhoz a vizet, kakaóport és a porcukrot egy lábasban elkeverjük. Főzőlapon, alacsony hőfokon folyamatosan kevergetjük. Hozzáadjuk a vajat. Ha elolvadt benne, akkor megkenjük vele a tortát. Megvárjuk míg megdermed, utána díszíthetjük.
     

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 675
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokitorta liszt nélkül

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nyafi
Nyafi Tue, 2012-06-05 21:38

Szija!
Ha tortaformában szeretném csinálni, akkor mekkorára lenne szükség? :)
Előre is köszönöm a válaszod!
Üdv:
Nyafi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-01-23 13:37

Lisztérzékenyek zsemlemorzsát se ehetnek!
Egyébként finom lehet, kipróbálom.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-01-27 10:20

Egyébként kipróbáltam a hétvégén, nagyon finom lett! :)
Zsemlemorzsa helyett, ha szükséges, lehetne kicsit több diót tenni.
Legközelebb kipróbálom, csak a kíváncsiság kedvéért.
A kedvenc mogyorótortám tésztájában is csak tojásfehérje, cukor, darált mogyoró, és egy csipet só van.
Szép napot mindenkinek! :)

869
tojás 6 db
porcukor 20 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
dió 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
mazsola 15 dkg
porcukor 10 dkg
víz 0.5 dl
rum 0.5 dl
vaj 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
porcukor 20 dkg
víz 4 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál