Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lágy fehér kenyér

Lágy fehér kenyér
Lágy fehér kenyér
95 perc / előkészület: 60 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs, csak újra ráizgultam a kenyérsütésre. Minden nap másik receptet elevenítek fel.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalót kenyérsütőgépben összegyúrjuk úgy, hogy alulra kerül a folyadék, és felülre a szilárd hozzávaló.
  2. 1 órát kelesztjük a tésztát, majd lisztezett deszkán két részre osztjuk, megformázzuk, két reformkenyér formába helyezzük és újra kelesztjük még 20 percig.
  3. Előmelegített sütőben készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28x12x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 15 793
elküldve: 0
receptkönyvben: 103
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

fehér kenyér, kenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Mon, 2011-12-12 03:32

Kedves Evi, hogy kell ezeket a peksutiket sutni? Az en sutomben minden kelttesztanak "kopogos" a kulseje a belseje pedig nyers marad. Mit ronthattam el, tul magas a hofok? Pedig mar a gozben valo sutest is kiprobaltam..:-((

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2011-12-12 20:43

Kedves Boribon!
Lehet, hogy kevés a folyadék benne? Nekem pl. nagyon bejött a víz vagy tej helyett használt Lidl-s joghurt. Bár a túl sok folyadék sem jó, mert akkor túl kel, majd összeesik. Én kenyeret általában 160 oC-on sütöm hőlégkeverésen, ami sokak szerint szárít. Én nem tapasztalok ilyet. A gőzben sütés mindenképpen jó. Én minden kenyérhez teszek sikért és aszkorbinsavat, viszont nem túl sok élesztőt. A folyadékmennyiséget az is befolyásolja, hogy milyen lisztet használsz. A finom liszthez sokkal kevesebb szükséges, mint a teljes kiőrlésűhöz. A burgonya ellágyítja a tésztát.
Limara péksége oldalán nagyon sok hasznos dolgot olvashatsz a kenyérsütésről. Szerintem szenzációsak a receptjei. Azt megfigyeltem, hogy amíg gázsütőben sütötte, az inkább szárazabb lett, ezért ott mindig gőzben sütötte. Igen kitartónak kell lenni a próbálkozásban, és egyszer úgyis sikerül. Sok sikert hozz. Ha úgy érzed, tudok bármiben segíteni, szívesen teszem. Üdv: Évi néni

449
öregtészta 20 dkg
kenyérliszt BL80 50 dkg
víz 1 dl
joghurt 2 dl
olívaolaj 2 ek
cukor 1 teáskanál
himalája só 2 teáskanál
élesztő 1.2 dkg
burgonyapehely 4 dkg