Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lágy pizzatészta

Lágy pizzatészta
Lágy pizzatészta
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb story. A család szereti a pizzát, és valami picit többet, jobbat akartam, mint amit rendelni lehet. Általános a sikere. A feltét ad-hoc, mikor mi a kívánság. Nálunk a tejfölös-fokhagymás alap csirkemell-sonkával és a hawaii feltét a sláger. 

Ennyi hozzávalóból nagyjából 3 tepsi pizza lesz (6-7 főnek elég). Ha kevesebbet készítek, az arányok maradnak. (A liszt nagyjából 70%-a a folyadék, és 20 dkg lisztenként egy evőkanál olaj. Víz/sör kb fele-fele arányban.)

Sajna nem lehet abbahagyni, kissé hízókúrás kaja :-)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Feltét 1, Chick

Feltét 2, Piedone

Feltét 3, Hawaii

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet és a száraz hozzávalókat tálba szitáljuk.
  2. Beleöntjük a vizet és a sört, valamint hozzáadjuk az olajakat (egyszerre mindent), lágy tésztává dagasztjuk. Fontos, hogy addig legyen dagasztva, amíg a tésztából minden csomó eltűnik, és sima, egész kicsit ragadós tésztát kapunk.
  3. Mivel minden liszt másképp vesz fel vizet, elképzelhető, hogy apránként kell még lisztet tenni hozzá, amíg szép nem lesz a tészta.
  4. Három részre szedjük, és a bucikat alaposan meglisztezett nyújtódeszkán, letakarva kelesztjük kb. 35-40 percig.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk. A szélébe esetleg füstölt sajt csíkokat hajthatunk.
  6. Feltét 1: 1 kispohár tejfölbe 3-4 gerezd fokhagymát nyomunk, ezt kenjük a tésztára. Rá csirkemell-sonka csíkok, konzerv kukorica, picit előpirított bacon (vagy kockákra vágott füstölt húsos szalonna), lilahagyma karikák, bacon csíkok, legvégül reszelt sajt.
  7. Feltét 2: A ketchupot (ne legyen alapból nagyon fűszeres, a HÁZI paradicsomszósz még jobb) pici olívaolajjal, oreganóval, borssal, sóval megbolondítjuk, így kenjük a tésztára (de ha a naturálisabb ízeket kedveled, elég a ketchup magában is). Rá pirított bacon, konzerv kukorica, konzerv gomba, kolbász, vagy szalámi, TÖLTETLEN olívabogyó, pepperoni, bacon csíkok, végül reszelt sajt kerül.
  8. Feltét 3: A ketchupos alapot a fentiek szerint elkészítjük. Rá gépsonka vagy csirkemell sonka csíkok kerülnek, ananász karikák, kukorica, pirított bacon, bacon csíkok és reszelt sajt jön.
  9. Alaposan előgőzölt, 220 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  10. Mivel a többi tészta "túlkelne", átdagasztjuk egy kicsit, és hagyjuk kelni tovább, aztán jön a következő sütés.
  11. Még talán annyit, hogy a feltéteket igyekszem nem túlzsúfoltan feltenni. Legyen mindenhol minden, szimmetrikusan, esztétikusan, ízlés szerint.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 078
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Molnika Tomija

Mióta szakács: 2016.01.01.
2 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pizza, hawai pizza, Piedone pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1574
finomliszt 1 kg
víz 3 dl
sör 4 dl
instant élesztő 7 g
3 kávéskanál
porcukor 1 késhegynyi
sütőpor 1 késhegynyi
olívaolaj 3 ek
napraforgó olaj 2 ek
füstölt sajt 5 dkg
tejföl 2 dl
fokhagyma 3 gerezd
lila hagyma 1 kis fej
füstölt szalonna 5 dkg
csemegekukorica 5 dkg
csirkemell sonka 10 dkg
bacon 5 szelet
ketchup 10 ek
oregánó 1 késhegynyi
olívaolaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint
bacon 5 szelet
füstölt szalonna 5 dkg
kolbász 10 dkg
olajbogyó 20 db
gomba 5 dkg
csemegekukorica 5 dkg
trappista sajt 15 dkg
ketchup 10 ek
oregánó 1 kk
olívaolaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint
ananászkonzerv 20 dkg
gépsonka 15 dkg
csemegekukorica 5 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
bacon 5 szelet
trappista sajt 15 dkg