Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lajcsi szelet 2.

Lajcsi szelet 2.
Lajcsi szelet 2.
95 perc / előkészület: 45 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi recept, a családom nagy kedvence. Majdnem feledésbe merült, mert mindig új receptekkel próbálkozom.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémekhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mézet, a vajat mikróban megolvasztjuk.
  2. Hozzátesszük a 2 evőkanál kakaót, a tojásokat, a 15 dkg cukrot.
  3. Összekeverjük, és fokozatosan hozzágyúrjuk a 40 dkg lisztet, amelybe előzőleg belekevertük a szódabikarbónát.
  4. Zsírozott, lisztezett tepsi hátulján három egyforma lapot sütünk belőle.
  5. Megfőzzük a két fajta pudingot a 2x2,5 dl tejjel.
  6. Egy külön tálban robotgéppel a margarint a porcukorral habosra keverjük. Egyik felét az egyik pudingba, a másikat a másikba osztjuk.
  7. A vaníliásba beletesszük a 2 csomag vaníliás cukrot, az epresbe a rumot, és mindkettőt a géppel símára keverjük.
  8. Tálcára teszünk egy lapot, és rákenjük az egyik krémet.
  9. Most ráhelyezzük a második lapot, és rákenjük a másik krémet.
  10. A harmadik lap a tetejére kerül, óvatosan megnyomogatjuk.
  11. Csokimázzal leöntjük a tetejét.
  12. Hűtőben egy napig állni hagyjuk, hogy összeérjen az íze, és a méztől a lapok megpuhuljanak.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x34 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 31 659
elküldve: 8
receptkönyvben: 509
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kétféle pudinggal készült sütemény, dupla pudingos lajcsi szelet

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

souvenir95
souvenir95 Mon, 2012-01-16 18:29

Elkészítettem a receptet!
Mindent a leírtak alapján csináltam. Körülbelül 5 órája van a hűtőben a sütemény.
A tészta sütéskor puha volt, most igen kemény, sőt a csokimáz is megkeményedett, pedig olajjal is összekevertem!!!
Mi lehetett a hiba?

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-01-17 11:39

Kedves souvenir95 !
Nem tudom mi lehetett a hiba, igaz, én általában előző napon szoktam elkészíteni, tehát adok időt neki bőven, hogy átpuhuljon és az ízek összeérjenek. Nagyon régóta sütjük a családban a lányom is, én is,
még soha nem volt kemény !
A lapokat nem szoktam sokáig sütni. Mindent a leírás szerint készítek én is. Sajnálom, hogy csalódtál !
Ne add fel, mert finom sütemény ! Szeretettel üdvözöllek : Anci

souvenir95
souvenir95 Tue, 2012-01-17 17:26

Kedves Anci! Félreértés ne essék nem panaszkodom!
Tudom, hogy finom süti, azért próbáltam megcsinálni, de nem adom fel!
Igazából mára a tészta megpuhult, bár kicsit macerás volt kinyújtani a tepsi formájára, ezért elég csúnyácskára sikerült, de puha lett! A csokimázat is sikerült keményre csinálni, valószínűleg kevés lett a hozzá adott olaj.
Természetesen nem ez az utolsó próbálkozásom!
Majd legközelebb! :)
Egyébként életem első sütije, és viszonylag nem is sikerült rosszul. Csúnya, de finom :)

UI: én még annyit változtattam a recepten, hogy a csokimáz tetejét megszórtam csokireszelékkel! Elég guszta lett tőle :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-01-18 09:00

Kedves suouvenir 95 !
De aranyos vagy ! Nem sértődtem meg ! Tudod hányszor előfordult velem is, hogy a leírás szerint
elkészítettem egy sütit és nekem nem olyan lett, mint annak, aki adta a receptet.
Aztán rájöttem, hogy csak elsőre nem sikerült. Azt tudom, hogy a lapokat nem szabad nagyon megsütni !
Természetesen ez nem azt jelenti,hogy nyers maradjon. Ha meg életed első sütije, akkor meg
nagyon is ügyes vagy !Valószínű, hogy kevés lett az olaj a csokimázba, de majd legközelebb
az is biztosan jobban sikerül ! Jó ötlet a csokireszelék !Szép napot kívánok neked : Anci

souvenir95
souvenir95 Sun, 2012-01-08 12:28

Kedves Anci!
Margarinnál a sima vajat érted pl: delma vaj.
Vagy a rama kockát?

Illetve a csokimázat azt hogyan tudom úgy megcsinálni, hogy ne legyen beton kemény a süti tetején?

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-01-09 07:02

Kedves souvenir95 !
Margarinnál a sütőmargarinokat értem, legtöbbször a Rámát, de dolgoztam már más kocka margarinnal is.
A Ráma az biztosan megbízható. A tortabevonó csokit, gőz fölött szoktam meg olvasztani, majd
2-3 ek étolajat jól elkeverek benne és nem lesz kemény.
Remélem, hogy tudtam segíteni, szeretettel üdvözöllek : Anci

souvenir95
souvenir95 Mon, 2012-01-09 11:01

Kedves Anci!
Köszönöm gyors válaszát. Ma el is készítem a süteményt, remélem sikerülni fog :)
Természetesen majd az eredményt közlöm :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-10-03 13:11

Kedves Anci!

A család szerint újra jöhet, ha rajtuk múlt volna, már aznap este lehetett volna sütni:-))
Majd legközelebb, mindent a maga idejében. :-))
De nagyon örülök, hogy nekem is sikerült ez a csodás krémes süti, ami már Neked gyakorlatilag a kezedben van, már magától megy:-))) , én meg olvastam és néztem, mit tettem bele, mi hiányzik, és a sorrend, stb., de csak összehoztam :-)))

Szép napot és kellemes hetet kívánok!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-10-03 11:11

Kedves Évám!
Nagyon örülök, hogy elfogyott olyan rövid idő alatt. Biztos finomra sikerült neked is !
A receptet nagyon szívesen !Puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-10-02 17:33

Kedves Anci!
Oly lelkesedéssel készítettem ezt a fincsi sütit, és annyira örültem, hogy sikerült nekem is:-))
Aztán , hiába a csodás , finom, laktató ebéd,- a családom 15 perc lelkesedés alatt, eltüntette a sütit:-)))
Köszönjük szépen:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-03-23 17:56

Kedves nosalty csapat!
Köszönöm szépen, örülök neki,szép tavaszi napokat és jó munkát nektek!
Üdvözlettel:olaszneanci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-01-20 15:22

Kedves Ági!
Teljesen igazad van,ez az elírás abból adódik,hogy készítés közben úgy gondoltam elég
a 15 dkg, hogy ne legyen túl édes.A továbbiakban elfelejtettem kijavítani.
Köszönöm az észrevételt,nyugodtan készítheted 15dekával.
Sok sikert kívánok!
Szeretettel üdvözöllek:Anci
Édesapádnak boldog névnapot!

Kertészné Ági
Kertészné Ági / Kertészné Ági Wed, 2011-01-19 18:49

Kedves Anci!
A tészta hozzávalóknál 15 dkg cukrot írtál, de az elkészítésnél már 20 dkg-ot, melyik a jó?
Egyébként el akarom készíteni, apukám Lajos, neki lesz a meglepetés.

1179
finomliszt 40 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
méz 2 ek
tojás 2 db
cukor 15 dkg
vaj 5 dkg
szódabikarbóna 2 kk
vaj 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
epres pudingpor 1 tasak
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
tej 5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
rum 3 ek
tortabevonó 10 dkg