Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lajos Mari répatortamuffinja

Lajos Mari répatortamuffinja
Lajos Mari répatortamuffinja
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A répatorta miniatűr formája, házi készítésű, húsvéti dekorációból, a nagyszerű Lajos Mari konyhájából!

hozzávalók / 6 adag

A süteményhez

A mázhoz

ajánlat

Citrommáz helyett bevonhatjuk a tetejét (100 g) fehér csokoládéval is, amelyet meleg vízfürdőbe állított lábaskában felolvasztunk, és simára keverünk 1-2 ek. napraforgóolajjal.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

A süteményhez

  1. Papírkapszlikkal kibélelünk egy 12 csészés muffinformát. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  2. A citromot és a narancsot forró, folyó víz alatt gondosan megmossuk, szárazra töröljük. A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük. Összeszitáljuk a lisztet a sütőporral és a fahéjjal, aztán hozzákeverjük a mogyorót.
  3. A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval felverjük, majd 100 g apránként hozzáadott porcukorral félkemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék 100 g porcukorral és a vaníliás cukorral, aztán a vékony sugárban hozzáöntött olajjal, végül belereszeljük a citrom és narancs héját. Először lazán beleforgatjuk a hab 1/3-át, aztán több részletben, felváltva a maradék habot és a mogyorós lisztet, végül a sárgarépát.
  4. Arányosan elosztva, fagylaltadagolóval vagy két evőkanállal a muffinformába szedjük a masszát, és középső bordamagasságon 25-30 percig sütjük (tűpróba!). A sütőből kivéve 15 percig pihentetjük a muffinokat, aztán óvatosan lehántjuk róluk a papírtálkákat (hogy a máz majd csinosan lecsoroghasson az oldalukon), és rácsra sorakoztatjuk öket.

A mázhoz

  1. Miközben a muffin sül, a díszítéshez erőteljesen átgyúrjuk a kétféle marcipánt (kezünk melegétől jól formálhatóvá válnak). A narancssárgából ujjnyi vastag rudat sodunk, 12 db 1 cm vastag szeletkét vágunk belőle, majd tenyerünk-ujjaink között, egyik végén elkeskenyedő répaformára sodorjuk, és villával berovátkázzuk őket. A zöld marcipánt vékony lapra nyújtjuk, porcukorba mártogatott almalyukasztóval (vagy gyűszűvel) 24 pici korongot szúrunk ki belőle, aztán levélkéket formázva összecsippentjük őket.
  2. . A mázhoz a citromot kettévágjuk, levét kinyomjuk, átszűrjük. 3-4 ek. citromlét és a porcukrot sűrű krémmé keverjük, „fejjel lefelé” belemártogatjuk a muffinokat, és visszatesszük őket a rácsra. Mielőtt a máz teljesen megkötne, mindegyik muffin tetejére 1 marcipánrépát és két levélkét illesztünk. Hűvös, levegős helyen 2-3 órán át száradni hagyjuk. Lapos tálra sorakoztatva tálaljuk; tejszínhabot kínálhatunk mellé. Jól záródó dobozban sokáig frissen maradó, finom sütemény, amelyet kávé, tea mellé kínálhatunk. Mélyhűthető!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 382
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
932 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

répatorta muffin, húsvéti muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

907
citrom 1 db
narancs 1 db
sárgarépa 220 g
finomliszt 200 g
törökmogyoró 200 g
sütőpor 1 kk
fahéj 1 kávéskanál
tojás 3 db
1 csipet
porcukor 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 130 ml
marcipán 100 g
marcipán 50 g
porcukor 100 g
citromlé 4 ek