Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lajos szelet

Lajos szelet
Lajos szelet
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi receptem, egy kis módosítással. Nagyon finom.

Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a sütőporral, keksszel elkevert diót. A tésztamasszát 4 evőkanál vízzel lazítjuk.
  2. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és a tésztamasszát beleöntjük, elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük, mint egy piskótát.
  3. Krém készítése: A tojássárgákat a liszttel, kakaóporral, tejjel simára keverjük, és felfőzzük. Közben beletördeljük a csokoládét is, és sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, és a kihabosított vajjal jól kikeverjük. A kihűlt süteményen elsimítjuk.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre tesszük, nem simítjuk el teljesen.
  5. A csokis pudingport a cukorral, olajjal, vízzel felfőzzük, és langyosan a tejszínre csurgatjuk, és egy villával a tejszínbe fésüljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 22×29 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 620
elküldve: 2
receptkönyvben: 111
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos diós csokis süti, diós süti csokikrémmel és tejszínnel, kekszes-diós habos süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edit56
VnéEdit / edit56 Mon, 2015-10-26 14:35

Nagyon szépen köszönöm.
Remélem sokaknak elnyeri a tetszését,mert nagyon finom sütemény.
Szép napot kívánok:Edit.

Kasziba Zsuzsi
Kasziba Zsuzsi Sat, 2014-05-03 16:47

Kedves Edit!
Általában olyan recepteket sütök meg, amiknél sok a hozzászólás, és az mind dicséret. Ennél a receptnél is először a kép tetszett, aztán elolvastam a hozzávalókat és a leírást. Nagyon izgalmasnak találtam, hogy nincs liszt, csak dió, és keksz a tésztájában. Csodálkozva láttam, hogy nincs hozzászólás. No, gondoltam akkor is elkészítem. Hát... mondhatom pont olyan finomat kaptam, mint vártam. Csak egyet változtattam elsőre, hogy a tésztájába csak 30dkg. cukrot tettem. De bőven elég lett. Isteni finom sütemény, mindenkinek csak ajánlani tudom. :-) Köszönöm a receptet.

edit56
VnéEdit / edit56 Mon, 2014-05-05 10:14

Köszönöm szépen Zsuzsi a véleményedet.
Nálunk is többször kerül az asztalra.
Üdvözöllek:Edit.

861
tojásfehérje 6 db
cukor 35 dkg
dió 25 dkg
háztartási keksz 15 dkg
sütőpor 12 g
víz 4 evőkanál
tojássárgája 6 db
tej 3 dl
finomliszt 3 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
cukor 25 dkg
csokoládé 5 dkg
vaj 25 dkg
habtejszín 3 dl
csokoládés pudingpor 2 teáskanál
cukor 3 teáskanál
napraforgó olaj 2 teáskanál
víz 1.5 dl